Nieuwe pitazaak met Turkse specialiteiten op het Concertplein

Zaakvoerder Orhan Ali heeft al 20 jaar ervaring. (foto BC)

Orhan Ali heeft op het Concertplein pitazaak De Lux geopend. “Je kunt hier terecht voor de klassieke pita, kebab en pizza, maar ook voor Turkse specialiteiten. Die worden bereid op de houtskoolgrill”, aldus de uitbater met twintig jaar ervaring.

Zoals de naam het al zegt, kiest Orhan Ali voor wat extra ‘luxe’ in zijn pitazaak. “Ik serveer de klassiekers pita, kebab, dürüm en pizza, maar ook enkele Turkse specialiteiten zoals köfte (schotel van vleesballetjes), adana (pikante vleesballen) en pirzola (lamskoteletten). Al deze Turkse specialiteiten worden bereid op de houtskoolgrill en zijn van uitstekende kwaliteit. Ik haal mijn vlees bij een Turkse slagerij in Gent, waar het wordt gekruid volgens de Turkse traditie.”

Fris interieur

Orhan heeft al 20 jaar ervaring in het vak. “Ik opende mijn eerste pitazaak in Brugge. Die heb ik overgelaten om een nieuwe start te maken in Koekelare. Vroeger waren dit twee verschillende handelspanden, maar die hebben we samengevoegd tot een restaurant. Ik heb gekozen voor een licht en fris interieur, waar het gezellig zitten is. Uiteraard is take away ook mogelijk. Ik ben nog maar net open en de reacties van de mensen zijn positief. Sommigen zijn hier zelfs al voor een tweede en derde keer terug geweest.”

Orhan woont in Gent, maar voelt zich al helemaal thuis in Koekelare. “De mensen zijn hier aangenaam en vriendelijk. In Gent is dat toch wat anders. Koekelare is ook een zeer mooi dorp. Zo mooi zelfs dat ik hier binnenkort kom wonen. Al zit de afstand daar ook wel voor iets tussen.”

Sluitingsdag?

Een vaste sluitingsdag heeft Orhan niet. “Maar wellicht wordt dat op maandag of woensdag. Als ik gekozen heb, zal ik de sluitingsdag aankondigen op mijn Facebookpagina. Voorts zijn we van zondag tot en met donderdag open van 12 tot 14 uur en van 17 uur tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag open ik van 11 tot 14 uur en van 17 uur tot 1 uur ‘s nachts. Momenteel is het nog niet mogelijk om met de bankkaart te betalen, maar daar komt eerstdaags verandering in.” (BC)

Info: www.facebook.com/pitta.delux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier