Nieuwe perscontainers sparen transporten uit

Parkwachters Mieke Casier en Michael Lepla bij een perscontainer. Binnenkort komen nieuwe exemplaren. (foto ACK)
Redactie KW

Op het recyclagepark in Houthulst worden deze maand nog twee spiksplinternieuwe perscontainers geplaatst. De een is bestemd voor brandbaar restafval, de ander voor papier en karton.

De perscontainers zullen het afval samenpersen voor het wordt afgevoerd. Hierdoor zal een grotere hoeveelheid ineens kunnen afgevoerd worden. “De capaciteit van de nieuwe installaties is verviervoudigd, waardoor er op jaarbasis meer dan 1.200 transporten worden uitgespaard. Dat scheelt meer dan 40.000 kilometers voor onze vrachtwagens, vlotjes de omtrek van de aarde. Minder verkeer, schonere lucht en minder overbodige kosten. Bovendien betekent de investering gebruiksgemak voor de parkwachters en voor de bezoekers van de recyclageparken”, aldus Frederic Vansteenkiste van de dienst communicatie van Mirom.

Geen trappen meer

In totaal worden op de recyclageparken van Mirom Roeselare 23 nieuwe perscontainers geplaatst: elf voor brandbaar afval en voor het eerst ook twaalf voor papier en karton. “Voor papier en karton moeten de bezoekers van onze recyclageparken geen trappen meer op en af. De inhoud van de container kan bovendien ook niet meer wegwaaien of natgeregend worden. Daardoor wordt ook geen nutteloos gewicht van regenwater meer mee vervoerd.”

Mirom Roeselare onderzoekt of de perscontainers de komende jaren ook ingezet kunnen worden voor andere afvalfracties. De investeringen in de nieuwe perscontainers en open containers zijn samen goed voor 1,7 miljoen euro, een bedrag gedragen door overheidssubsidies.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier