Nieuwe parel voor verenigingen

Het gebouw is een open gebouw met heel veel glaspartijen zodat je alle ruimten kunt inkijken. (gf)
Redactie KW

Een goed jaar geleden, op 21 september 2018, vond de eerste spadesteek voor het nieuwe ontmoetingscentrum plaats. Nu is het oc klaar om in gebruik genomen te worden. Tijdens het weekend van 12 en 13 oktober wordt deze nieuwe parel voor Woumen met een grondoppervlak van 900m² officieel geopend.

Tussen het architectenbureau DDM en de Woumense verenigingen werd de voorbije jaren vaak overleg gepleegd om dit nieuwe gebouw zo goed mogelijk te laten voldoen aan de wensen van de Woumense verenigingen.

Het gebouw bevat één bouwlaag en is gebouwd in beton. Om de akoestiek te waarborgen werd spuitpleister gebruikt op de muren. Het gebouw is een open gebouw met heel veel glaspartijen zodat je alle ruimten kunt inkijken.

Multifunctioneel

Het nieuwe oc bestaat uit een ruime toegang, een grote zaal, een vergaderzaal en een lokaal voor de Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op. Iedere ruimte heeft zijn berging en via opendraaiende deuren kunnen de verschillende eenheden tot één groot geheel verbonden worden. De grote ruimte biedt dan ook kans om een 300-tal aanwezigen een plaats te geven. Uiteraard is er ook nog een functionele keuken, een puike bar en een ruim sanitair blok voorzien. De visie van het stadsbestuur was om er een gebouw van te maken dat niet eenmaal, maar meerdere malen per week wordt gebruikt door diverse verenigingen. Het diende dus een multifunctioneel gebouw te worden dat voldoet aan de hedendaagse eisen en in dat opzet is men zeker geslaagd. Het huidige concept kan dienen voor toneelvoorstellingen, vergaderingen, recepties, lezingen, enzovoort.

Grote evenementen

Aan de zijde van de bloemenzaak Masschelein wordt binnenkort ook een doorsteekpad aangelegd om voetgangers en fietsers een makkelijke toegangsweg te bieden om naar het woon- en zorgcentrum en zelfs naar de vrije basisschool te trekken. Dat zal de mobiliteit en de veiligheid voor de kinderen en de bewoners van het woon- en zorgcentrum zeker en vast verhogen. Ook de parking van het woonzorgcentrum De Zilvervogel werd uitgebreid met een aantal plaatsen die tijdens de bouw van het nieuwe gebouw werden aangelegd. Op deze wijze wordt de parking voor het personeel en de bezoekers van het woon- zorgcentrum uitgebreid, maar zullen er tevens meer plaatsen zijn voor de bezoekers van het oc bij grote evenementen.

Op zaterdag 12 oktober is er de officiële opening voor de genodigden. Tijdens dit feestelijk moment wordt ook de derde cultuurprijs van Diksmuide uitgereikt. Na de toespraken van de schepenen Marc Dekeyrel en Jan Vanacker volgt dan de receptie.

Gekke professor

Zondag 13 oktober volgt de opening van het nieuwe oc voor alle geïnteresseerden. Bij het betreden van de ruimte ontvangt iedereen een gratis drankkaart ter waarde van 5 euro. Enkele mensen van de WK©G laten de bezoekers tijdens een korte rondleiding het nieuwe gebouw zien met al zijn mogelijkheden en kansen. De Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op houdt van 14 tot 15 uur een open repetitie in haar gloednieuw lokaal dat je vindt aan de rechterkant van de ingang.

Van 15 tot 16 uur kan, mag en zal iedereen meezingen met Allez Chantez. Twee gekke professoren kunnen enkel met hulp van kinderen, ouders, grootouders,… hun zelfgemaakte liedjesbank SuperSongSlurper doen werken. Tijdens dit uur is er maar één gouden regel: talent hebben hoeft niet, goesting wel. Achteraf kan men bij een drankje nog lekker napraten over de nieuwe zaal en de mogelijkheden die er zijn om diverse zaken te organiseren in het nieuwe ontmoetingscentrum. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier