Nieuwe oudste vrouw van het land woont in Oostende

Alicia bij de viering in 2013 © a-BV
Redactie KW

Nadat de Gentse supereeuwelinge Anna De Guchtenaere maandagavond overleed, wordt de Oostendse Alicia Van den Berghe-Corveleyn de oudste vrouw die in ons land woont.

Dat bevestigt het woonzorgcentrum Lacourt in Oostende.

Alicia Van den Berghe-Corveleyn werd op 8 januari 1905 geboren in Oostende en vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog met haar ouders naar het Verenigd Koninkrijk. De supereeuwelinge, want begin dit jaar werd ze 110, mijdt voortaan liever de pers, maar vorig jaar sprak ze onder meer toch nog met de kranten. “Niet piekeren” en elke dag een ‘stuutje met americain prepare’ eten bleek haar geheim.

Alice Corveleyn is overigens misschien wel de oudste inwoner van België, maar niet oudste Belgische. Dat is Zuster Anne de Sousberghe, geboren in Brussel in een adellijke familie, maar als kloosterzuster verblijvend in Londen. Ze heeft de dubbele nationaliteit en is 110 jaar en 5 maanden, dus 2 maanden ouder dan de Oostendse.

De oudste West-Vlaamse ooit blijft voorlopig nog Gabrielle Demets uit Zwevegem. Zij was 110 jaar en 8 maanden toen ze op 1 mei 2010 overleed. Nog ouder werd Romanie Pollet, geboortig van Gistel, maar zij woonde en stierf in Ganshoren. Zij werd 111 jaar en 9 maanden (overleden in 2009).

(NM/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier