Nieuwe organisatie voor eindejaarsgala in Expo Roeselare

Amintas Stoens, Jonas Geldof, Axel Vandecandelaere, Stijn Degroote en Yentl Ghekiere zorgen mee voor een feestelijke start van het jaar. © Stefaan Beel
Redactie KW

Elk jaar wordt het eindejaarsgala georganiseerd in de Expohallen in Roeselare om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Na elf jaar besloten de organisatoren er mee te stoppen. Er komen zeven nieuwe gezichten meedraaien achter de schermen van dit event, in samenwerking met twee begeleidende anciens.

Na een reeks van elf geslaagde edities is het event niet meer weg te denken uit Roeselare. Om de overgang van oud naar nieuw te maken werd jaarlijks het Eindejaarsgala gehouden in de Expohallen. Dit jaar wordt de fakkel doorgegeven aan zeven nieuwe organisatoren. Sommigen hielpen al enige jaren mee als vrijwilliger, anderen stappen dit jaar voor de eerste keer mee in het verhaal van het eindejaarsfeest. “Het concept zal grotendeels hetzelfde blijven”, bevestigt Axel, één van de nieuwe leden in het bestuur.

Nieuwe organisatie

Wel werd er een nieuwe naam gekozen voor het gekende eindejaarsfeest. “Met ‘The Origin of NYE’ willen we teruggrijpen naar het begin van de eindejaarsfeesten”, vertelt Axel. Over het algemeen blijft het concept bestaan zoals iedereen hem kent. Wel belooft het bestuur nog enkele speciale aanpassingen in petto te hebben. De organisatie spoort ook iedere bezoeker aan om zich te houden aan een dresscode. Laat dus vooral je jeansbroek in je kast liggen en ga voor een ‘casual chique’ outfit. “Omdat het voor ons allemaal de start van het nieuwe jaar betekent, willen we er natuurlijk feestelijk bijlopen” (lacht)

Dit jaar verwelkomen de feestvierders opnieuw enkele bekende namen op het podium. “DJ Bonny is onze vaste DJ. Hij zal ervoor zorgen dat alles tip top in orde is wat muziek betreft”, vertelt Axel. Op het programma staan ook DJ Anonymize, 5NAPBACK en Ronny Retro. De aftel naar het nieuwe jaar zal gebeuren onder leiding van 5NAPBACK. Ronny Retro brengt dan weer het eerste foute uur van 2020 tijdens The Origin of NYE.

All-in formule

Met je toegangsticket kan je gedurende de hele avond drank bestellen aan de bar.

Er wordt namelijk gewerkt met een all-in formule. “Cocktails zitten niet in die formule. Dat lijkt ons anders niet eerlijk voor de feestgangers onder de achttien jaar”, meldt het bestuur. De mogelijkheid om sterkere dranken aan te kopen zal er zijn in de voorziene ‘Penthouse Room’. Wie tijdens het feesten graag iets eet, kan terecht in de foodcorner bij de foodtrucks. Ook dit staat los van het concept. De boterkoeken die ‘s morgens zullen worden uitgedeeld, zijn wel inbegrepen.

Ticketverkoop

Tickets kunnen online worden aangekocht en bedragen 50 euro, exclusief de extra kosten. “Ons grootste publiek zijn mensen van Roeselare, maar we verwelkomen elk jaar ook mensen uit nabijgelegen steden”, vermeldt Axel. “Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om ook kaarten te kopen op verschillende locaties in West-Vlaanderen.” Op het facebookevent staan alle plaatsen opgesomd waar er voorverkoopkaarten te verkrijgen zijn. (GS)

Meer informatie via theoriginofnye@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier