Nieuwe opstelling Boerenmarkt Tielt lost grote parkeervraagstuk op

Schepen Simon Bekaert, burgemeester Els De Rammelaere, Etienne Cool en schepen Grietje. © RDC
Randy De Clercq

Al sinds hun verhuizing van de Tramstraat naar de Markt is er bij de Boerenmarktkramers de constante vraag voor meer parking. Dat moet nu opgelost zijn.

Zaterdagnamiddag werd onder een stralende zon de vernieuwde opstelling van de Boerenmarkt voorgesteld aan de pers. “Eigenlijk zijn we al een maandje aan het proefdraaien, en de reacties zijn best wel positief”, klinkt het bij schepen van Lokale Economie Grietje Goossens. “De Boerenmarkt werd gewoon aan de andere kant van de Hallentoren geplaatst, dus dichter bij de Tramstraat, waardoor er veel meer parkeerplaatsen zijn bijgekomen voor laden en lossen aan de andere zijde van de Hallentoren.”

terugkerend vraag

Dat maakt de Boerenmarkt, waar soms kilo’s groenten en fruit aan de man worden gebracht, meteen een pak toegankelijker. “Vroeger was het heel eenvoudig, toen we nog Boerenmarkt hadden aan het belastingkantoor in de Tramstraat”, aldus landbouwer Etienne Cool. “Toen mocht iedereen gratis parkeren waar hij of zij wou. Met onze verhuizing naar de Markt twee jaar geleden was het parkeren altijd een terugkerend vraagstuk op de vergaderingen. Met deze nieuwe laad- en loszone, waar liefst 30 wagens kunnen parkeren, moet dit opgelost zijn. We moeten alleen zelf de paaltjes op de Markt uitdraaien, zo rond 13 uur, om ze uiteindelijk tegen 17 uur terug te plaatsen.”

Ondertussen maakt de Boerenmarkt van Tielt zich op voor de jaarlijkse feestmarkt, deze keer op zaterdag 17 september vanaf 14 uur. Met springkastelen en live muziek.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier