Nieuwe natuurloop ingelopen in Bergmolenbos

De nieuwe natuurloop in het Bergmolenbos werd officieel ingelopen en ingewandeld. © Stefaan Beel
Redactie KW

De nieuwe natuurloop in het Bergmolenbos werd officieel ingelopen en ingewandeld. Het parcours doorkruist dit prachtige stukje Rumbeeks stadsrandbos terwijl er ook zes diskgolfkorven zijn opgesteld.

“De loop- en wandelroute bestaat uit twee lussen van 3,8 en 6,4 kilometer”, vertelde Evy Dewulf van Natuur en Bos. “Met deze natuurloop kan er nu ook gesport worden in het groen. Beide lussen starten aan het speelpleintje nabij café De Zilverbergstatie.”

“Van begin juli tot eind september kan je in het Bergmolenbos trouwens ook terecht voor een partijtje diskgolf, de frisbeevariant van golf. Op bepaalde plekken zijn zes diskgolfkorven opgesteld. Je kan het spelletje vrij spelen met je eigen frisbees.”

“De spelregels zijn eenvoudig. Je gooit met een frisbee van een werpplek naar een diskgolfmand. Als de frisbee in de vlucht tegen de loshangende kettingen van de korf botst, valt die in de mand. Wie het minst aantal worpen nodig heeft om alle zes de manden aan te doen, wint het spel. De bomen vormen een uitdagende hindernis. Heb je thuis geen frisbees liggen dan kan je er eentje in bruikleen krijgen in café De Zilverbergstatie, Oude Zilverberg 30, Rumbeke.

The Masked Runner

“Om Roeselarenaars nog meer aan het sporten te krijgen en de verschillende loop- en wandelroutes te promoten gaan we acht maandagen op zoek naar een bekende gemaskerde stadsgenoot.”

Elke maandag zal een bekende Roeselarenaar in een volledig gesloten pak langs een van die routes lopen. Het doel is om via de tips langs het parcours te raden welke BR de gemaskerde loper is. Op die manier maak je kans op een prijzenpakket.

De eerste ‘Masked Runner’ ging op maandag 5 juli als ‘leeuw’ van start in het Bergmolenbos. Volgende week wordt de gemaskerde bekendgemaakt en zal een nieuwe mysterieuze loper gespot kunnen worden op een andere looproute. (Koen Kerkaert)

Deelnemen aan de wedstrijd kan op www.zomervanrsl.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier