Nieuwe mountainbikeroute door Poelbergbosje, maar voor hoelang?

© foto TVW
© foto TVW
Redactie KW

Het stadsbestuur werkte samen met Sport Vlaanderen, Westtoer en de lokale mountainbikeclub 26/9 INCH een mountainbikeroute van 50 kilometer uit.

Ze is opgedeeld in een rode lus ten noorden en een blauwe lus ten zuiden van Tielt die perfect combineerbaar zijn. De rode lus leent zich eerder voor beginnende mountainbikers, terwijl de blauwe een uitdagender karakter heeft.

De nieuwe route doet onder meer een hellende, technische strook in het Poelbergbosje aan, waar Natuurpunt De Torenvalk in het voorjaar kritiek op had. “De paden belemmeren de ontwikkeling van een ecologisch waardevolle kruidenlaag en verstoort de aanwezigheid van broedvogels”, klonk het.

Overleg met boswachter

Het stadsbestuur pleegde overleg met de boswachter, die zijn bevindingen overmaakt aan de bevoegde natuurinstanties. “Wat ik persoonlijk niet wist, is dat het Poelbergbosje een rustplaats is voor reetjes op weg naar verder bos”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V). “Mocht de mountainbikepassage bepaalde delen van het jaar te hinderlijk blijken voor de aanwezige dieren of het broedseizoen verstoren, zijn we bereid om het Poelbergbosje die periodes van het jaar uit de mountainbikeroute te halen.” (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.