Nieuwe mast naast oud loodswezengebouw

Redactie KW

De nieuwe antennemast bundelt de telecominstallaties en bevat ook de seinen voor de regeling van het scheepvaartverkeer door de stormvloedkering.

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) heeft een gloednieuwe antennemast geplaatst naast het oud loodswezengebouw in Nieuwpoort-Bad. De vroegere zendmast stond bovenop het loodswezengebouw, maar de aannemer De Wandeler heeft de nieuwe zendmast nu naast het gebouw geplaatst.

Dakterras

De mast is een stalen constructie. Het is de bedoeling om de voet van de mast in de toekomst te bekleden met zitbanken uit architectonisch beton. De vrijgekomen ruimte op het dak zal gebruikt kunnen worden als terras voor de nieuwe uitbating van het gebouw.

Het complex dateert uit 1958 en is gelegen op de linkeroever van de Ijzermonding. Het huisvestte indertijd de seindiensten en het personeel dat instond voor de installaties van het radiobaken, de mistklok op het Westerstaketsel en de misthoorn op het Oosterstaketsel. Vorig jaar raakte bekend dat het gebouw een nieuwe invulling krijgt. Er komt een evenementen- en tentoonstellingsruimte, een restaurant en een bar. Investeerders hebben hiervoor een concessie kunnen bekomen. (PBM/foto IV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.