https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe locatie vaccinatiecentrum Roeselare is bekend, laatste prikken in Expo

© BELGA
Thomas Dubois

De nieuwe locatie van het vaccinatiecentrum in Roeselare is het vroegere gebouw van Crea Print Group, vlakbij Expo waar tot zaterdag werd geprikt. Voor Kerstmis moet iedere 65-plusser daar een derde prik gekregen hebben.

Op 1 oktober keurde de Vlaamse Regering de verlenging van de vaccinatiecentra goed. Op 4 oktober werd een webinar gegeven met de praktische en operationele implicaties van deze beslissing. Kort samengevat dienen er in onze Eerstelijnszone Midden West-Vlaanderen (Roeselare, Staden, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Ardooie) alle 65-plussers gevaccineerd te worden met hun derde prik tussen eind oktober en Kerstmis.

Per eerstelijnszone dient minstens 1 vaccinatiecentrum open te blijven om deze derde prik toe te dienen. Tot 15 oktober blijft het vaccinatiecentrum in de Expo Roeselare open dat al sinds februari actief is. De locatie in Expo Roeselare dient echter verlaten te worden omdat deze geboekt is voor allerhande evenementen zoals o.a. de jaarbeurs, vakantie- en sportkampen. Daarom wordt uitgeweken naar een nieuwe site, aan dezelfde Diksmuidsesteenweg, maar nu nummer 384 – voorheen Crea Print Group. Deze site combineert de goede bereikbaarheid van de Diksmuidsesteenweg, met voldoende parkeermogelijkheid en voldoende oppervlakte om 4 vaccinatielijnen te realiseren. Hiermee kunnen er tot 900 vaccins per dag worden geprikt. De bedoeling is om op de nieuwe locatie operationeel te zijn in de week van 23 oktober.

Voor de derde prik word je, net zoals bij de eerste en tweede prik, uitgenodigd per brief of e-mail. De 85-plussers werden al uitgenodigd en worden sinds dit weekend gevaccineerd in het huidige vaccinatiecentrum. De uitnodiging voor 65-plussers voor deze derde prik valt binnenkort in de brievenbus.

De vaccimobiel niet voor derde prik

Voor wie nog geen eerste en/of tweede prik kreeg en nog wil gevaccineerd worden, kan dat doen dankzij het mobiele vaccinatieteam in Roeselare. In oktober houdt de vaccimobiel met een verpleegkundige halt op verschillende plaatsen in de stad. Dit is een laagdrempelige manier om mensen die nog geen prik ontvingen de kans te geven op bescherming tegen het virus.

“Met een vaccinatiegraad van maar liefst 93 procent van de Roeselarenaars ouder dan 12 jaar en 93.093 gevaccineerde personen in de hele eerstelijnszone dankzij meer dan 850 medewerkers, kunnen we spreken van een succes!”, aldus burgemeester Kris Declercq

Om de succesvolle vaccinatiecampagne in de site Expo Roeselare te besluiten, nodigden Stad Roeselare en Eerstelijnszone Midden West-Vlaanderen alle medewerkers van het vaccinatiecentrum Expo Roeselare uit op een Vax Awards-evenement om hen te bedanken voor hun inzet.

“Vandaag willen we alle medewerkers van het vaccinatiecentrum bedanken. Daarnaast reiken we 10 Gouden Spuiten uit om een aantal mensen extra in de bloemetjes te zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.