Nieuwe locatie én ruimer aanbod in Beauty Cocoon

Maité Destorme in schoonheidssalon Beauty Cocoon. (foto Kurt Desplenter) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Schoonheidssalon Beauty Cocoon viert het zesjarig bestaan met een nieuwe, ruimere locatie in de Hoogstraat én met een uitbreiding van het aanbod. Naast de schoonheidsbehandelingen van Maité Destorme biedt zus Lindsay sinds kort ook haar diensten als orthomoleculair therapeut en mental coach aan. “Wij willen vrouwen op en top laten voelen. Zowel vanuit de buitenkant als van binnenuit.”

Een gelaatsverzorging, manicure of een ontspannende massage, het kan allemaal helpen om even te ontsnappen aan het hectische leven als jonge mama. Maité Destorme, zaakvoerster van schoonheidssalon Beauty Cocoon in Lichtervelde, merkte echter de nood bij haar cliënteel om ook van binnenuit aan zichzelf te werken. Daarom riep ze de hulp in van haar zus Lindsay, naast preventieadviseur bij de stad Menen, ook orthomoleculair therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie, mental coach en yogadocent bij Gezondheidshuis Lauwe. “Ik begeleid vrouwen en dan specifiek jonge mama’s sinds enkele jaren in mijn eigen praktijk, maar omdat mijn zus en ik ondervonden dat schoonheid vanbuiten en je goed voelen vanbinnen hand in hand gaan, leek het ons wel leuk om nu ook bij mijn zus in Lichtervelde klanten te ontvangen”, vertelt Lindsay.

Orthomoleculair therapeut

“Als orthomoleculair therapeut onderzoek ik bij cliënten die bijvoorbeeld kampen met pijnklachten of enkele kilo’s willen kwijtspelen, welke factoren het lichaam uit balans hebben gebracht. Is er een psychologische oorzaak? Of een verstoring van het immuun- of hormoonsysteem? Daarnaast leggen we de levensstijl van de cliënt onder de loep en bekijken we hoe we die kunnen aanpassen om zo de klachten te verhelpen”, legt Lindsay uit. “Dat kan zijn door wijzigingen aan te brengen in het slaap-, voedings-, of bewegingspatroon of via relaxatietherapie en ademhalingsoefeningen. We zoeken altijd naar een evenwicht, naar wat voor de cliënt het meest comfortabel voelt.” Het doel van de orthomoleculaire therapie van Lindsay is om vrouwen, die in de hectiek van het dagelijkse leven zichzelf soms uit het oog verliezen, opnieuw energie en zelfvertrouwen te geven.

“Vanuit onze eigen ervaring hebben wij ondervonden dat veel vrouwen met de komst van een kindje zichzelf vaak op de laatste plaats zetten, zichzelf soms verwaarlozen en hun identiteit en eigenheid kwijt raken in deze uitdagende periode”, aldus Lindsay. “Ikzelf kampte jaren geleden ook met onverklaarbare pijnklachten en vond mijn heil niet in de traditionele geneeskunde. Door mij te verdiepen in de holistische benadering, ben ik uiteindelijk van mijn klachten afgeraakt en besloot ik om die kennis door te geven aan anderen. Mensen hebben vaak de neiging om in stresssituaties ongezond te eten of minder te bewegen, terwijl dat net hetgeen is wat het lichaam op dat moment misschien het meest nodig heeft. We proberen die denkwijze om te buigen en andere manieren te zoeken om onszelf te belonen.” Lindsay zal dus, naast haar praktijk in Lauwe, ook regelmatig cliënten begeleiden in Lichtervelde. “Na een eerste intakegesprek, worden cliënten dagelijks via mail begeleid. Ik zal driewekelijks aanwezig zijn in Beauty Cocoon, zodat ik hen voldoende kan opvolgen.” (LH)

Meer info via www.gezondheidshuislauwe.be of www.beauty-cocoon.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.