Nieuwe locatie en prestigieuze prijzen voor B.Brut in Roeselare

B.Brut van Nomi Penneman en Lize Vandewalle vond onderdak i de Arme-Klarenstraat. (foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Lise Vandewalle en Nomi Penneman van wijnhandel B.Brut vielen opnieuw in de prijzen bij een belangrijke wedstrijd in Groot-Brittannië. Het koppel verhuist deze maand naar de Zuidstraat en breidt het assortiment uit met delicatessen.

Twee jaar geleden vestigden Lise Vandewalle en Nomi Penneman zich met B.Brut langs de Arme-Klarenstraat in Roeselare. Het koppel richt zich zowel op horecazaken als op particulieren. “We zijn heel tevreden dat we ons hier in Roeselare hebben gevestigd. Je merkt dat dit een ondernemingsstad is. Vanuit verschillende hoeken is er interesse.”

Het koppel nam met zijn zaak een vliegende start en kwam snel met een eigen merk schuimwijn en champagne op de proppen. “We zochten echter naar een meer zichtbare plek in de stad voor onze winkel. Die vonden we uiteindelijk in de Zuidstraat.”

Eigen Youtubekanaal

In de loop van november palmt de winkel het pand vlakbij de kleine rotonde in. Ook een deel van de etalage van de voormalige delicatessenwinkel Opael wordt gebruikt. B.Brut breidt zijn assortiment uit met delicatessen, zoals tapenades, olijfolie en gazpacho. “We zetten ook in op biologische producten en wijnen. Zo krijgen we onder andere ook meer en meer vraag naar vegandranken.” De horeca mag door het coronavirus dan wel gesloten zijn, toch richten Nomi en Lise zich de komende maanden met een eigen YouTubekanaal op restaurants en cafés. “We zullen filmpjes lanceren waarbij we onder andere uitleg geven welke wijnen er perfect passen bij welke gerechten. We kregen die vraag de voorbije jaren vaak. Met die filmpjes willen we daar onder andere een antwoord op bieden. Intussen zetten we ook de getroffen horecazaken in de kijker.”

Goud en zilver

Het koppel kreeg goed nieuws van over het kanaal. Bij de gerenommeerde drankenwedstrijd ‘Glass of bubbly award Londen’ sleepte de wijnhandel twee mooie prijzen in de wacht. In de categorie ‘Gastronomic’ kreeg B.Brut de gouden medaille met haar B.Brut Rose en in de categorie ‘Light and fruity’ won de B.Brut Tradition zilver. “Een hele eer en een opsteker naar de toekomst toe.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier