Nieuwe kleedkamers voor VK Dadizele dichterbij dan ooit

Voorzitter Bart Alossery van VK Dadizele. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

Tijdens het openbaar onderzoek naar de toekomstige nieuwbouw voor VK Dadizele werden geen bezwaarschriften ingediend. Binnen enkele maanden kan de club normaal gezien een beroep doen op nieuwe kleedkamers. Ondertussen maakt de gemeente volop werk van een nieuwe locatie voor het voetbal.

VK Dadizele is een bruisende en ambitieuze voetbalclub. De eerste ploeg schopte het de voorbije jaren tot eerste provinciale en ook de jeugdwerking wint aan populariteit. Toch bleef de accommodatie van de voetbalvereniging de voorbije jaren een pijnpunt. Een eerste ontwerp stootte op verzet van buurtbewoners die onder andere vreesden voor hoogbouw. De gemeente en de voetbalclub zochten naar een oplossing, maar het voorstel om langs de andere kant van het huidige kunstgrasveld een nieuw complex te bouwen stootte op negatief advies vanuit de provincie.

De voetbalclub en de gemeente gingen op zoek naar een nieuwe oplossing en kwamen daarbij uit op een tijdelijke constructie die toch genoeg plaats zou bieden voor de spelers van de voetbalclub. De voorbije maand vond het openbaar onderzoek naar die tijdelijke constructie plaats. De gemeente kreeg geen enkel bezwaarschrift in de bus. “De tijdelijke constructie die op tafel ligt is geen grootschalige sportinfrastructuur. Ik denk dat iedereen in de gemeente wel blij is dat onze jongeren kunnen voetballen en terecht kunnen in een hedendaagse en modernere accommodatie”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

Vergunning

Momenteel werkt het gemeentebestuur volop een oplossing uit voor het Dadizeelse voetbal. “Met het gemeentebestuur moeten we nu nog een vergunning toekennen voor de tijdelijke constructie. We zijn ook volop bezig met een nieuwe locatie voor de voetbalvereniging. We hopen om in december tijdens de gemeenteraad hier duidelijkheid over te scheppen.” Ondertussen blijft VK Dadizele voetballen langs de Oliekotstraat in Dadizele. Binnen enkele maanden zou er gestart kunnen worden met de bouw van de tijdelijke voetbalaccommodatie.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier