Nieuwe kledingzaak in Ledegem moest na week alweer deuren sluiten

Lien Vanneste moest haar pas geopende winkel sluiten, maar blijft niet bij de pakken zitten. (foot JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Met Madame Madeleine opende Lien Vanneste op haar drieënveertigste verjaardag de deuren van een nieuwe kledingzaak langs de Stationsstraat. Een week later moest haar winkel, een eerbetoon aan haar grootmoeder, alweer dicht. “We blijven niet bij de pakken zitten.”

Langs de Stationsstraat kunnen vrouwen sinds eind oktober voor dameskledij en bijhorende accessoires terecht. “Ik droomde er al lang van om een eigen fysieke kledingwinkel uit te baten. Die droom werd werkelijkheid op mijn drieënveertigste verjaardag”, vertelt Lien Vanneste uit Sint-Eloois-Winkel enthousiast.

Lien opende de deuren van pop-up Madame Madeleine in een pand, waar vroeger onder andere nog een kinderwinkel huisde. De winkel richt zich tot vrouwen van elke leeftijd.

Sociale media

“We kiezen voor een pop-up omdat we eerst willen zien of de kledingzaak hier aanslaat. In Ledegem zijn er nauwelijks kledingzaken. We merkten wel dat de Ledegemnaars enthousiast reageren op de komst van Madame Madeleine.” Die naam koos Lien niet toevallig. “Dit is een eerbetoon aan mijn grootmoeder. Ook zij was gepassioneerd door mode.”

Een week na de opening moest Lien spijtig genoeg alweer de deur van de winkel sluiten. “De cijfers zijn natuurlijk wat ze zijn. We begrijpen de beslissing van de regering wel.”

Toch is de verplichte sluiting een serieuze teleurstelling voor de uitbaatster van de nieuwe kledingzaak. “Een fysieke winkel is toch nog altijd iets anders dan de onlineverkoop. Er is nu geen persoonlijk contact.” Toch wil Lien de komende weken via sociale media geïnteresseerde klanten bereiken.

“Klanten kunnen komen afhalen en ook thuisleveringen binnen een straal van tien kilometer zijn mogelijk.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier