https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe kerstverlichting in Oudenburg zorgt voor hilariteit: inwoners zien er een… penis in

Deze kerstverlichting schept sfeer in Ettelgem. "Ze werden door onze technische dienst gemaakt met bestaand materiaal", legt de burgemeester uit. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Om licht in de duisternis te brengen, werd de kerstverlichting iets vroeger dan anders aangebracht in het Oudenburgse straatbeeld. De verlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid tijdens de donkere dagen. “Dit jaar ligt de focus op deelgemeente Ettelgem, nadat vorig jaar werd aangekondigd dat iedere deelgemeente de komende jaren van kerstverlichting zal worden voorzien”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. En de nieuwe armaturen in Ettelgem, waarvan ook enkele in Roksem staan, zijn intussen het gespreksonderwerp. “Sommige inwoners zien er een penis in.”

“De nieuwe kerstverlichting in Ettelgem werd de voorbije zomer door onze technische dienst ontworpen en gedeeltelijk gemaakt uit bestaande materialen. We kozen leds in de historische kleuren van onze stad, ook onze nieuwe huisstijl. Het werd een staande armatuur met een bol erop. En ja, blijkbaar zien enkele mensen er een penis in. Ik heb daar nog geen negatieve reactie op gekregen, iedereen ziet er de humor van in“, zegt de burgemeester. “Beter dat we er eens mee lachen, want zeker in deze coronatijd is een dag zonder lach een verloren dag. Ik heb zelf al vraag gekregen om er eentje voor de deur te zetten.”

In de meerjarenplanning is voor elk jaar een budget van 25.000 euro voorzien voor kerstverlichting. “Vermits we de armaturen zelf gemaakt hebben, kosten die ons 165 euro per stuk, tegenover een kostprijs van 500 euro hadden we ze aangekocht. We hebben er nu 90 stuks, waardoor we iets over ons voorzien budget zitten. In deze donkere en bizarre dagen willen we onze stad mooi aankleden. Dat is de bedoeling. Wie in de kerstverlichting een penis wil zien, ziet die er maar in. Geen probleem, al vind ik het wat ver gezocht. En dat dit het gespreksonderwerp is? Waarom niet. Onze stad leeft en dat is wat telt”, lacht Anthony Dumarey.

40 extra kerstbomen

“Nadat vorig jaar voor het eerst sinds lange tijd geïnvesteerd werd in mooie kerstverlichting, zetten we dit engagement verder. In de hele stad is sinds enkele dagen de kerstverlichting aangebracht om zo Oudenburg in een verlichte kerstsfeer onder te dompelen. Nadat het centrum van onze stad vorig jaar aan de beurt was, krijgt deelgemeente Ettelgem nu bijzondere aandacht”, legt de burgemeester uit. “En maar liefst 40 extra kerstbomen zorgen voor meer sfeer en beleving in het levendige dorp.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten