Nieuwe kerstboom schittert op Ichtegemse markt

Sinds kort staat er een gloednieuwe feeërieke kerstboom op de markt van Ichtegem. Dit nieuwe exemplaar sluit bovendien perfect aan bij de actie ‘Lichtegem’.

Op de markt van Ichtegem schittert nu een gloednieuwe kerstboom.©GINO COGHE Foto Coghe
Op de markt van Ichtegem schittert nu een gloednieuwe kerstboom.©GINO COGHE Foto Coghe

Een tijdje geleden lanceerde het gemeentebestuur de actie ‘Lichtegem’ en vroeg het de bevolking om veel licht in het straatbeeld te brengen. Zelf kon de gemeente natuurlijk niet achterblijven en zorgde ze, zoals elk jaar, voor veel sfeer in de drie dorpskernen. Sinds kort staat er op de markt in Ichtegem nu zelfs een gloednieuwe feeërieke kerstboom. Een nieuw exemplaar bleek noodzakelijk want de oude bleek versleten.

“We lanceerden de actie Lichtegem omdat we merken dat de mensen in dit coronajaar nog meer dan anders naar wat afleiding, warmte en gezelligheid verlangen in deze donkere dagen”, legt verantwoordelijke schepen Magali Segers uit.

‘Goede voorbeeld tonen’

“Heel wat van onze inwoners hebben aan onze oproep gehoor gegeven. Ze posten hun foto’s op de facebookpagina van de gemeente en we zullen er een deel van publiceren in de Beiblijver, het gemeentelijk informatieboekje.”

“Zelf tonen we trouwens het goede voorbeeld. Elke jaar zorgt de gemeente voor feeërieke verlichting in elke dorpskern. Na vorig jaar bleek de kerstboom, die jaarlijks het marktplein van Ichtegem siert, bijna niet meer te herstellen en de kosten zouden hoog oplopen. Het bestuur besliste om een nieuwe aan te kopen. De kost voor de aankoop van een nieuwe kerstboom, 14.000 euro, bleek immers van dezelfde grootteorde als de herstellingskost.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.