Nieuwe kerstbeleving in Middelkerke: “We moeten ons imago opkrikken”

Joke Dierickx, schepen Tom Dedecker en Peter Maes gaan voor meer kwaliteit en beleving. © LC
Paul Bruneel

“We moeten meer sfeer creëren om het niet alleen voor de inwoners aangenamer te maken, maar ook om de tweedeverblijvers aan te zetten om tijdens de eindejaarperiode naar Middelkerke te komen. Een aanzet daartoe is het organiseren van bruisende evenementen en zorgen voor sfeer in de straten”, zegt schepen voor Toerisme Tom Dedecker (Lijst Dedecker).

Vervelen staat niet in de agenda de komende weken in Middelkerke en het mag en moet gezegd, de kerstsfeer zit er ook helemaal in dankzij de nieuwe kerstverlichting. “We hebben geïnvesteerd in nieuwe kerst- en eindejaarsverlichting en niet enkel in Middelkerke centrum, maar ook in de deelgemeenten hebben we gezorgd dat de kerst- en eindejaarssfeer niet ver te zoeken is. Het is een verrassende verlichting geworden, anders dan we gewoon zijn met onder meer ook projecties op de gevel van het gemeentehuis, lichtjes in de kerstbomen en heel wat verrassende attributen die op strategische plaatsen opgesteld staan. We hebben een aantal zaken uit het verleden behouden, maar vooral ingezet op nieuwe attributen. De slede in Lombardsijde bijvoorbeeld is een prachtig exemplaar en gemaakt door de werknemers van de gemeente zelf”, geeft Tom Dedecker nog mee.

Santatrail

Middelkerke is ook zinnens om niet enkel tijdens de eindejaarsperiode en dito vakantie in te zetten op sfeer, gezelligheid en evenementen, maar wil gedurende alle schoolvakanties meer activiteiten laten plaatsvinden. “We moeten het imago van onze gemeente opkrikken en meer kwalitatieve evenementen organiseren”, zegt Tom Dedecker.

Nieuwe kerstbeleving in Middelkerke:
© LC

Een van de meest in het oog springende evenementen is de Santatrail. Ondernemend Middelkerke van onder meer Peter Maes organiseerde in het verleden de Santa Run terwijl er op een ander tijdstip de city Trail van de sportdienst was. Beide hebben nu de handen in elkaar geslagen en tijdens de SantaTrail, op 28 december, zal jong en oud in kerstmanoutfit door heel wat gebouwen lopen en wandelen waar velen anders nooit komen.

De slede in Lombardsijde is een creatie van de werknemers van de gemeente

Van 18 december tot 5 januari is er op het Marktplein de Eisbar waar je net als vorig jaar terecht kunt voor schaatsplezier en heel wat optredens. De schaatspiste zal er geopend zijn van 11 tot 22 uur, met uitzondering van 24 december. Dan sluit de piste om 18 uur. Er zijn ook enkele sessies Kids on Ice voorzien. Wat de optredens van artiesten betreft is er eveneens elk wat wils, gaande van het Westvloams Gemingeld Vintekoor over Kobe Ilsen en Victor Verhulst tot Johan Veugelers en Yves Segers. Het volledige programma is terug te vinden op Facebook.

Nieuwe kerstbeleving in Middelkerke:
© LC

En dan is er uiteraard het Huis van de Kerstman op het Epernayplein dat van 20 december tot 5 januari elke dag open is van 10 tot 19 uur. Zoals door de schepen gezegd wordt ook het hinterland betrokken in het eindejaarsgebeuren met op 21 december Mannekensvere Smult, een leuke kerstmarkt op het Waternekkersplein, een eindejaarsfeest in Lombardsijde waar iedereen welkom is in de Oude Nieuwpoortstraat op 21 december en een nieuwjaarsdrink op 10 januari in de kerk van Sint-Pieters-Kapelle.

Leffingelicht

In Leffinge is er op 27 december LeffingeLicht, amusement en vuurspektakel in de schaduw van de kerk. Een andere topper is zonder twijfel Sterren in het park op 26 december. Dan wordt het Normandpark omgetoverd tot een verlicht geheel boordevol activiteiten.

En voor wie het allemaal nog niet genoeg is, is er op 5 januari de nieuwjaarsdrink op het Marktplein en Winterknetters. Dit evenement vindt plaats op 11 januari in de omgeving van het Epernayplein en de Zeedijk en dit gaat gepaard met de kerstboomverbranding. Wie bovendien een leuke prijs wil winnen kan tussen 21 en 31 december op zoek naar rendieren in de etalages van handelszaken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.