Nieuwe ‘kantiniers’ van WS Bellegem komen uit Aalbeke

Voetbalclub White Star Bellegem heeft nieuwe kantine-uitbaters. Andy Deloose (45) en Jill Steelant (45) die in Aalbeke wonen, worden de nieuwe gezichten van de voetbalkantine.

Jill Steelant en Andy Deloose staan voortaan achter de toog in de kantine van WS Bellegem. © EDB

“Toen White Star een oproep lanceerde voor nieuwe kantiniers, hadden wij het allebei gezien, maar spraken we er niet over tegen elkaar”, begint Jill. Bij een volgende oproep kwam het onderwerp binnen het gezin van Andy en Jill wel ter sprake.

Andy vertelt dat hij altijd gedroomd heeft om iets te doen in de horeca. “We hebben echter allebei vast werk en wilden het risico niet nemen om iets op te starten. Dit is de gulden middenweg. We moeten geen investeringen doen en kunnen blijven werken. Het is niet de bedoeling om hier een taverne van te maken. We zorgen voor continuïteit en zien wel wat we naar onze hand zetten. Sowieso gebeurt alles in samenspraak met het bestuur.”

Andy en Jill volgen Jonas Naessens op. Hij is voorzitter van White Star Bellegem geworden. Het koppel woont met hun kinderen Margot (20) en Tristan (18) in Aalbeke. Ze baten de kantine uit als vrijwilliger. De kantine zal gedurende het voetbalseizoen geopend zijn op dinsdagavond en tijdens de weekends. “Andere dagen kan het op aanvraag van het bestuur.” Andy en Jill blijven allebei werken als bediende, hij bij Cofidis in Doornik en zij bij Rogiers-Vanpoucke in Waregem.

Verschillende jaren

Bij White Star Bellegem is de familie Deloose niet onbekend. “Doordat mijn nonkel hier bestuurslid was, begon onze zoon Tristan hier ook samen met zijn neefjes te voetballen toen hij vijf jaar was”, vertelt Andy. “Hij speelde hier tot twee jaar geleden. Ook mijn petekind speelt hier bij de beloften en de eerste ploeg.” Andy was er ook een jaar jeugdtrainer en twee jaar afgevaardigde.

Andy en Jill verwachten veel ‘leute’ te hebben in de kantine en te genieten van het voetbal. “Het is tof dat we het samen kunnen doen. Zo blijven we elkaar zien. We stappen hier niet in voor een jaar of twee, maar willen dit graag verschillende jaren blijven doen!”

Na de openingsreceptie van zondag vloog het koppel er onmiddellijk in, want de eerste ploeg speelde zondagnamiddag al thuis.

Fandag met barbecue

Op 25 augustus is er bij White Star Bellegem een fandag. ’s Voormiddags worden er enkele jeugdmatchen thuis gespeeld en ’s namiddags zijn er thuismatchen van de junioren, beloften en de eerste ploeg. ’s Middags kan je genieten van een barbecue aan 15 euro per persoon. Inschrijven voor de barbecue kan via white.star.bellegem@telenet.be, via 0479 33 64 31 of uiteraard ook in de kantine bij Jill en Andy. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.