Nieuwe kaartersclub Botermarktvrienden van start

Robert Vande Woestyne, uitbaatster Conny van De Botermarkt en Luc Castelein. © foto Nele
Redactie KW

Luc Castelein en Robert Vande Woestyne zijn de trekkers van de nieuwe kaartclub ‘De Botermarktvrienden’, die vorige week vrijdag van start ging. “Ons doel is een vriendenclub te zijn waarbij men op een ontspannen manier kaartje troef kan spelen.”

“Vroeger bestond kaartersclub De Botermarktvrienden met lokaal in Bistro De Botermarkt al even en samen met mijn kameraad Luc was ik lid”, zegt Robert. “We beleefden leuke momenten, maar toen kwam corona eraan. De speelavonden werden stopgezet en de leden moesten verplicht thuis blijven. Corona bleef maar duren en het vroegere bestuur besloot om er mee op te houden. Luc en ik vonden dit heel spijtig en daarom namen wij het heft in handen om de kaartclub opnieuw op te starten. We blijven dezelfde naam behouden, vooral omdat we in De Botermarkt actief blijven.”

Geschenk

De voorbereidingen zijn gebeurd en nu is het op zoektocht gaan naar leden. “Wij starten met de club vanaf nul”, gaat Luc verder. “Dit is een heel moeilijke opgave. De zoektocht naar leden is volop aan de gang. Ons streefdoel is een 20-tal leden zodat we toch vijf tafels kunnen vullen. Iedereen kan lid worden, maar we vragen wel enige kennis van het manillen. We zijn ook op zoek naar balpennen en kaartspellen. Sponsors zijn uiteraard welkom. Wij hebben echt niks om mee te starten. Gelukkig zetten Conny en Ronny hun zaak ter beschikking om er de kaartavonden te laten plaatsvinden. De eerste speeldag was op vrijdagavond 8 oktober, waar we om 19.30 uur van start gingen. We spelen telkens de eerste vrijdag van de maand en er zijn tien speeldagen. Deelnemers die niet aanwezig kunnen zijn op een bepaalde speelavond hebben de kans om later deel te nemen aan drie inhaaldagen.”

Robert sluit af: “Het is een moeilijke stap die gezet is en hopelijk kunnen wij opnieuw tot het resultaat van een echte vriendengroep komen. Naar Nieuwjaar toe verwennen wij al onze leden met een luxe geschenk en na afloop van het seizoen vindt er zeker een kampioenviering plaats.” (NS)

Info: Ronny van De Botermarkt in Tielt op 0473 57 83 86.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier