De graafwerken voor de diepwand zijn donderdag gestart. De afgelopen weken werd de site al voorbereid voor de werken. Als voorwand voor de kaaimuur wordt een betonnen muur van 30 meter diep geplaatst over de gehele lengte van de kaai.

De werken zullen eind 2020 afgerond zijn. De werken kaderen in de uitbreiding van het bedrijf International Car Operators Zeebrugge. Daarna gebeuren er nog baggerwerken voor de kaai.

Alle werken samen kosten zo'n 40 miljoen euro. Door de nieuwe kaai komen er meer ligplaatsen en kunnen er zestien schepen tegelijk geladen en gelost worden. Er komt ook een extra 20 à 30 hectare oppervlakte bij om auto's te plaatsen. "Zo zorgen we ervoor dat de autosector in Zeebrugge op leiderspositie kan blijven", zegt Joachim Coens gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge.

(BELGA)

De graafwerken voor de diepwand zijn donderdag gestart. De afgelopen weken werd de site al voorbereid voor de werken. Als voorwand voor de kaaimuur wordt een betonnen muur van 30 meter diep geplaatst over de gehele lengte van de kaai. De werken zullen eind 2020 afgerond zijn. De werken kaderen in de uitbreiding van het bedrijf International Car Operators Zeebrugge. Daarna gebeuren er nog baggerwerken voor de kaai. Alle werken samen kosten zo'n 40 miljoen euro. Door de nieuwe kaai komen er meer ligplaatsen en kunnen er zestien schepen tegelijk geladen en gelost worden. Er komt ook een extra 20 à 30 hectare oppervlakte bij om auto's te plaatsen. "Zo zorgen we ervoor dat de autosector in Zeebrugge op leiderspositie kan blijven", zegt Joachim Coens gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge.(BELGA)