Nieuwe K3-zone feestelijk geopend in Plopsaland De Panne

Marthe, Hanne en Klaasje in de K3 Roller Skater. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het was zaterdag feest in Plopsaland, want Hanne, Marthe en Klaasje mochten op feestelijke wijze hun eigen zone in Plopsaland De Panne openen, inclusief een bijhorende K3 Roller Skater, een achtbaan waarin bezoekers zich een weg banen langs een verrassend parcours.

De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de Rollerskater, die in 1990 werd geopend toen Plopsaland De Panne nog Meli Park was. “We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park, zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven”, zegt Steve Kerckhof, CEO van de Plopsa Group. Deze zone werd de voorbije maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken. Met een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter kunnen bezoekers aan een snelheid van 46 km/uur naar beneden razen en dit allemaal in een fantastische Roller Disco-thema. Het nabijgelegen restaurant kreeg ook een volledige make-over en werd omgetoverd tot de K3-keuken. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

Het officiële openingsmoment vond vandaag plaats in het bijzijn van Hanne, Marthe en Klaasje van K3. Zij gaven, samen met tal van fans, het startschot voor de eerste rit van de nieuwe K3 Roller Skater. Daarna maakten ze natuurlijk zelf een ritje en gaven ze een spetterend liveoptreden op het Dorpsplein.

Plopsa Hotel

Naast de nieuwe K3-zone plant de Plopsa Group nog heel wat investeringen op de site De Panne in de nabije toekomst. Zo worden de Boomstammetjes momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen en volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De immens populaire waterattractie gaat vanaf deze zomer onder de naam ‘Dino Splash’ door het leven. De officiële opening is gepland voor 2020. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro.

Daarnaast opent de Plopsa Group in de zomer van 2020 de deuren van het allereerste Plopsa Hotel. Het hotel zal 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren. Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche.

“We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming“, aldus Van den Kerkhof.

Natuurlijk mocht K3 op de knop drukken voor de officiële opening.
Natuurlijk mocht K3 op de knop drukken voor de officiële opening.© (Foto FODI)

(PADI & Bjorn)

https://www.youtube.com/watch?v=VYbdeYbaEoQ

Video: Plopsa Group

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten