Nieuwe jeugdlokalen voor Zulte tegen 2022

Domein de Raveschoot in Olsene zal in de loop van 2021 volledig vernieuwd worden. Het domein is de thuis van vele verenigingen, onder andere KSA, Chiro en de Rugbyclub. “De nieuwe locatie zal zeker een verbetering zijn”, zegt bestuurslid Jordi Hauttekeete.

Burgemeester Simon Lagrange bij domein de Raveschoot.©Foto JF
Burgemeester Simon Lagrange bij domein de Raveschoot.©Foto JF

In 2017 moest jeugdhuis ’t Sloef de deuren van de oude locatie sluiten. “Het oude gebouw had een specifieke, gezellige en ‘bruine’ sfeer, maar het pand werd te bouwvallig”, vertelt Jordi Hauttekeete, bestuurslid van het jeugdhuis. “Er waren grote renovatiewerken nodig, maar die waren niet mogelijk. Daarom besloten we, in samenspraak met de gemeente, te verhuizen naar de oude schoolgebouwen iets verderop. Hier hebben we één klaslokaal omgevormd tot een gezellige, iets modernere caféruimte. Het enige nadeel was dat de caféruimte iets te klein was, en de toiletten waren niet meer in goede staat. De nieuwe locatie zal zeker een verbetering zijn. Het belangrijkste voor ons zijn een mooie, grote caféruimte met aanliggende toiletten, een zaal voor grotere fuiven en de mogelijkheid tot een buitenterras.”

Instuif in 2022

Dat ‘t Sloef slechts tijdelijk in de schoolgebouwen ondergebracht werd, was voor iedereen duidelijk. “‘t Sloef drie jaar stilleggen, dat kon het einde geweest zijn van het jeugdhuis en dat wilden we vermijden”, zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte), die denkt het ontwerp van het nieuwe gebouw begin volgend jaar voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad.

“‘T Sloef stilleggen? Dat was het einde van het jeugdhuis geweest”

Burgemeester Lagrange

“Het wordt één langwerpig gebouw met verschillende compartimenten”, legt Lagrange de plannen uit. “Dit voor de verschillende verenigingen en het jeugdhuis. Het is de bedoeling dat deze afzonderlijk toegankelijk zijn zodat alle gebruikers op zichzelf kunnen functioneren. Hopelijk kunnen de werken hiervoor starten in de tweede helft van 2021. De instuif zal hopelijk voor midden 2022 zijn”, gaat hij verder.

Goede afspraken

Ook KSA Olsene is tevreden met het vernieuwde onderkomen. “Voor ons was meer lokalen en een polyvalente zaal belangrijk”, zegt hoofdleider Alexander Oroir. “Wij zijn, net als de Chiro, veel gegroeid de afgelopen jaren. Nu krijgen we zes aparte lokalen, een leidingsruimte en een materiaalkot. De samenwerking met de andere verenigingen zien we wel zitten, met de Chiro komen we tot nu toe goed overeen. Met ’t Sloef zal dat ook wel lukken, goede afspraken maken goede vrienden.”

Deze woorden worden herhaald door Jordi Hauttekeete van het jeugdhuis. “De samenwerking lijkt voor ons geen probleem, het café heeft een aparte ingang. Het opruimen na een fuif op zaterdag zal soms wat sneller moeten gebeuren zodat alles weg is tegen de KSA- of Chirovergadering van de zondagmiddag, maar goede afspraken maken inderdaad goed vrienden”, besluit Jordi. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.