Nieuwe interactieve speel- en bewegingswand in Veurnse Sporthal is neusje van de zalm

Schepen Pascal Sticker test de nieuwe speel- en bewegingswand uit.© MVO
Schepen Pascal Sticker test de nieuwe speel- en bewegingswand uit.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De Veurnse Sportdienst pakt uit met een nieuwe aanwinst in de Sporthal. De ‘Lü’ is een digitale interactieve speel- en bewegingswand. Kinderen, volwassenen en senioren kunnen op een speelse manier motorische en cognitieve vaardigheden verbeteren.

is een interactieve toepassing. Dit ruimtelijke bewegingsspel reageert in realtime op het gedrag van en de interactie tussen de spelers. De Sporthal wordt omgetoverd in een interactieve speelzone waar je kunt spelen, rennen, bewegen en samenwerken… en dat doe je allemaal tegelijk.

Computergestuurde lichten

Een projector, een computer, computergestuurde lichten en luidsprekers zorgen ervoor dat iedereen meteen zin heeft om met de aan de slag te gaan. Je kan er op je eentje mee basketten, met een team zoveel mogelijk ballen in de roos gooien, een bijzondere warming-up uitvoeren,…

Alles wordt geprojecteerd op een wand voor een leuke beleving. Het moet iedereen ertoe aanzetten om op een originele manier in beweging te komen.

Canadese ontwikkelaar

De Sportdienst heeft een aangekocht bij de Canadese ontwikkelaar van de toepassing en zal het toestel aanbieden tijdens de eigen activiteiten zoals de sportkampen, Multimove -lessenreeksen, seniorenlessen of sportdagen. De aankoopprijs van de bedraagt 25.000 euro.

Pascal Sticker, schepen van Sport: “Met de hulp van moderne technologie willen we het spelaanbod aantrekkelijk, uitdagend en vooral leuk maken, zowel voor jong als oud. Jongeren van vandaag zijn opgegroeid met spelconsoles, smartphones en digitale media en dit toestel is een ideaal middel om hen daarbij ook aan het bewegen te brengen. Bovendien zijn er een aantal spelletjes waarbij niet alleen het bewegen, maar ook het cognitieve aspect een belangrijk onderdeel is. Al spelend leren dus!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier