Nieuwe hondenlosloopweide in Oostkamp opent in mei

De weide is zo goed als af.© GS
De weide is zo goed als af.© GS
Redactie KW

De hondenlosloopweide langs de Hertendreef in Oostkamp is zo goed als afgewerkt. Het is enkel nog wachten zodat de grond wat kan opdrogen vooraleer de honden er kunnen loslopen. Alhoewel, aan de pootafdrukken in de zachte grond te zien, zijn al enkele hondeneigenaars komen kijken met hun viervoeter.

In het kader van het lopende landinrichtingsproject in en rond de wijk Nieuwenhove, zorgt de Vlaamse Landmaatschappij samen met Gemeente Oostkamp voor een losloopzone voor honden van 6000 m². Op dit afgebakend terrein mogen honden vrij rondlopen. Om alles goed te laten verlopen, wordt het reglement voor deze zone opgesteld en goedgekeurd op de gemeenteraad van Oostkamp van 25 februari. De opening van de hondenlosloopzone is voorzien voor mei 2021.

Reglement

Het reglement voor de hondenlosloopzone moet ervoor zorgen dat er goede afspraken zijn tussen de bezoekers van de zone, andere recreanten en de omwonenden. De zone zal enkel toegankelijk zijn tussen zonsopgang en zonsondergang. Elke hond is toegelaten tot de hondenlosloopzone behalve agressieve en /of bijtende honden, honden die loops zijn, gewonde honden, honden met een duidelijk waarneembare ziekte en honden die drager zijn van een besmettelijke ziekte zoals kennelhoest, vlooien of andere parasieten.

De begeleider is verantwoordelijk en aansprakelijk voor zijn of haar hond en voor de schade die zijn hond aanricht aan derden of andere honden. Begeleiders in de hondenlosloopzone moeten ouder zijn dan 14 jaar of in gezelschap zijn van een verantwoordelijke volwassene.

Als begeleider ga je verantwoord om met je hond en het gebruik van speeltjes is toegestaan als niemand gewond kan raken hierdoor. De hond wordt pas in de weide zelf afgelijnd en voor het verlaten van de weide terug aangelijnd. Elke hond moet een halsband of gelijkaardig harnas dragen zodat hij op elk moment kan aangelijnd worden door zijn begeleider. De klaphekkens aan het sas aan elke ingang moeten steeds gesloten worden wanneer men binnen of buiten gaat. De in- en uitgang moet steeds vrijgehouden worden voor andere bezoekers.

Geen uitlaatplaats

De losloopzone is een speelweide en geen uitlaatplaats waar honden alleen komen om hun behoefte te doen. Alle uitwerpselen dienen door de begeleider onmiddellijk te worden opgeruimd. Op de parking is een vuilnisbak voorzien waar verpakte uitwerpselen kunnen in gedeponeerd worden. Iedere hondeneigenaar moet steeds voldoende hondenpoep-zakjes bij hebben.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.