Nieuwe heemkundige brochure herinnert aan Tweede Wereldoorlog in Oostkamp

© (Foto PH)
Redactie KW

In 1955 werd er op de kruising van de Bevrijdingsstraat en de Kapellestraat in Oostkamp, een monument in de vorm van een obelisk onthuld ter nagedachtenis van de vele Oostkampse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Het was op die plaats dat het bestuur van de Heemkundige Kring en een afgevaardigde van de Lions Club Oostkamp de nieuwste publicatie voorstelden: ‘Twaalf vragen over de Tweede Wereldoorlog in Oostkamp’. De brochure werd samengesteld door Wim Deneweth en Sebastian Vande Ginste. “We vinden het belangrijk dat jongeren met de lokale geschiedenis kennis kunnen maken”, weten beide auteurs te vertellen. “Deze brochure werd dan ook op hun maat samengesteld. In twaalf korte hoofdstukken wordt telkens een antwoord gegeven op een belangrijke vraag over de Tweede Wereldoorlog en de manier waarop deze oorlog het dagelijks leven in onze gemeente heeft beïnvloed. Er is speciale aandacht voor de wijze waarop kinderen en jongeren deze oorlog hebben beleefd. Er wordt ook stilgestaan bij de sporen van deze oorlog die we nog steeds in onze gemeente aantreffen. Eerder in deze juniorreeks werd er al een brochure uitgegeven over de Eerste Wereldoorlog. Voor de uitgave van deze publicatie konden we opnieuw rekenen op financiële steun van Lions Club Oostkamp. “

Tijdens de herdenking n.a.v. 75 jaar Slag om Moerbrugge (1 sept) wordt deze brochure van 52 bladzijden in primeur verkocht aan 5 euro. Wie de brochure via de post wil ontvangen, betaalt 2 euro extra op rekening BE39 7380 0147 4119 van HKO. De brochure kan ook afgehaald worden bij Sebastian Vande Ginste, Korte Kwadeplasstraat 8 in Oostkamp (050 84 13 16 of sebastian.vandeginste@skynet.be).

Nieuwe heemkundige brochure herinnert aan Tweede Wereldoorlog in Oostkamp

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier