Nieuwe gezichten kleuren de leiding van Chiro Oetsjiekoetsjie in Vijve: “Buiten onze Chirogrenzen gaan”

De Chiroleiding van Oetsjiekoetsjie is klaar voor een Grenzeloos Chirojaar. © IVD
Redactie KW

Een nieuw Chirojaar betekent traditioneel enkele nieuwe gezichten in de leiding van Chiro Oetsjiekoetsjie. Dit keer was het niet anders. De hoofdleiding blijft wel in handen van Flore Maes en Marcial Van Eeckhout en het jaarthema is Grenzeloos Chiro.

Voor de eerste zondagnamiddagactiviteit werd zaterdagavond nog even teruggeblikt op het voorbije Chirojaar. Dat deed men ondermeer aan de hand van een fotoreportage met focus op het kamp in Tessenderlo, waar de Chirogasten in de voetsporen traden van Sjakie en de chocoladefabriek. De talrijk opgekomen ouders en leden genoten alvast met volle teugen van die mooie herinneringen. Daarna werd afscheid genomen van Leni Bekaert, Zora Hermans, Dagmar Coryn en Marie Vansteelandt die de leidersploeg verlaten. Er werd ook tijd genomen voor de foto van de nieuwe leidingploeg.

Ruim 100 leden

De ruim 100 leden van Chiro Oetsjiekoetsjie worden straks begeleid door Flore Maes, Marcial Van Eeckhout, Noa Haesaert, Koba Hermans, Thomas Decock, Seppe Favoreel, Lara Bekaert, Tine Seynaeve, Arthur De Moor, Manu Decock, Tim Desmet, Maurtis Vandenabeele, Stijn Raes, Thomas Vansteenkiste en Manuel Pieters.

“Wij namen afscheid van vier verdienstelijke leden uit de leiding, maar de nieuwkomers zijn beslist ook uit het goeie Chirohout gesneden”, vertelt Marcial Van Eeckhout. “Het jaarthema is ‘Grenzeloos Chiro’ en daarmee willen wij door verschillende activiteiten buiten onze eigen Chirogrenzen gaan.”

“Tijdens de startdag speelden wij meteen in op het jaarthema door al onze afdelingen op reis te laten vertrekken. Het grote probleem was echter dat ze al hun reismateriaal kwijt waren. De leden moesten dan ook voldoende materiaal bij mekaar sprokkelen zodat ‘s avonds toch op reis konden vertrekken.”

“Naast onze wekelijkse bijeenkomsten in ‘n Hangar hebben wij de komende maanden ook onze vaste items zoals het sinterklaasontbijt, de Chirofuif en het feestweekend. Misschien hebben onze volwassen begeleiders Els Lambrecht, Leen Lagrainge, Arne Baert en Frank Debode daarnaast nog wel iets in petto. Ik kan ook al meegeven dat wij voor ons Chirokamp, dat plaatsvindt van 21 tot 31 juli 2020, richting Nieuwpoort trekken.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier