Nieuwe gezichten in Eernegemse apotheek Becue

Justine Coolman en Martijn Logghe nemen samen apotheek Becue over. © GINO COGHE Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Evelyne Becue (52) stopt met haar apotheek in de Westkerkestraat in Eernegem. Ze geeft de fakkel door aan het jonge en dynamische koppel Justine Coolman (25) en Martijn Logghe (28).

Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies voor apotheker aan de universiteit in Gent. Ze hebben dus allebei het diploma van apotheker op zak. Martijn is al geruime tijd actief in de apotheek, Justine werkt in een apotheek in Marke, bij Kortrijk. Ze hebben ook van thuis uit het ondernemerschap geërfd. De ouders van Justine baten de woonwinkel Coolman in Westkerke uit terwijl de ouders van Martijn een uitvaartcentrum runnen in Zarren, Kortemark en Ichtegem.

“De zaak bestaat 52 jaar”, weet Evelyne Becue. “Het was mijn vader zaliger Wilfried die in 1969 hier een apotheek begon. Na zijn overlijden nam zijn vrouw en mijn moeder Alix Gonze de zaak over. Ze werd daarin bijgestaan door Ludo Goovaerts. Zelf kwam ik in de zaak in 2007. Maar nu begin ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven en verhuis ik naar Jabbeke. Ik ga inspringen bij verschillende apotheken in de regio, want er is een groot gebrek aan apothekers. Ik word dus een soort vlinder-apotheker. Het zal alvast heel wat afwisseling brengen. Naast de drang voor verandering moet ik, aan de andere kant, wel voor mezelf durven toegeven dat ik er een beetje tegenop begin te zien om de steeds sneller gaande evolutie van het beroep te volgen. Ik denk dat dit iets is voor een jongere generatie.”

Uitbreiding

“Voor ons beiden was deze overname uiteraard een buitenkans”, vertelt Martijn Logghe. “Op 1 januari namen we het over en in de loop van deze maand komen we hier ook wonen.”

“Naast deze mooie apotheek, waar we allebei onze stage hebben gedaan, hebben we ook het voormalige bankfiliaal hiernaast gekocht”, springt Justine bij. “We willen daarmee vernieuwing brengen. Het aanbod willen we uitbreiden met sportgerelateerde artikelen en cosmetica, maar we zien het ook ruimer. We denken onder andere aan verschillende soorten workshops, gehoortesten, sessie over diëten, noem maar op. In januari dienen we de bouwaanvraag in om, hopelijk, de officiële opening ergens na de komende zomer te zien gebeuren.”

De naam wijzigt naar apotheek Logghe en Isabel De Ceuninck staat het duo bij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.