Nieuwe gebouwen van Transport Wybo langs Vlaanderenlaan voor AB Inbev

© (Foto MD)
Redactie KW

Langs de Vlaanderenlaan werden de nieuwe gebouwen van Transport Wybo in gebruik genomen. Goed voor een oppervlakte van 10.000 m² of bijna twee voetbalvelden. Er zullen uitsluitend goederen van brouwgigant AB Inbev worden gestockeerd.

Ronny Devos, eigenaar van Transport Wybo: “Eind 2017 kregen we het voorstel van AB Inbev om een langetermijnpartnership af te sluiten. Ze zochten naar een betrouwbare partner met voldoende opslagcapaciteit en kennis van zaken om hun Franse markt te bevoorraden. Met onze gunstige ligging op de Franse grens, aarzelden we niet, en namen we de uitdaging aan.”

Peter Cannaert, verantwoordelijke voor Noord-Europa van AB Inbev: “Onze groeimarkt zit hier vooral in bieren zoals Corona en Leffe. Nu willen we volop ons Amerikaanse (maïs)bier Budweiser lanceren in Frankrijk. Jaarlijks brengen we met AB Inbev meer dan drie miljoen hectoliter bier op de Franse markt. Vooral naar supermarktketens en bierhandelaars. Om de drie weken worden deze magazijnen hier in Poperinge volledig gevuld, om door te voeren naar Frankrijk. De bedoeling is dat er hier wekelijks honderd vrachtwagens af en aan rijden. Deze gebouwen zijn volledig geïsoleerd, zodat we er in de toekomst desnoods bieren kunnen laten gisten.”

“Transport Wybo en AB Inbev werken al heel lang samen”, zei burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). “We kunnen dus spreken van een hernieuwd partnership tussen twee vlaggenschepen. Wybo is al vijftig jaar actief in onze stad. In Poperinge was men dan ook heel nieuwsgierig naar de invulling van deze enorme, nieuwe gebouwen”, aldus nog de burgemeester, die een aanzet gaf aan de aanwezige gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), om zich als Poperingse in te zetten voor de uitbreiding van de lokale industriezone.

Ronny Devos: “We zijn vooral het Poperingse schepencollege enorm dankbaar voor de erg vlotte samenwerking. Pas in december 2017 dienden we ons dossier in, in juni vorig jaar konden we al starten met de werken. De magazijnen werden gebouwd door uitsluitend bedrijven uit eigen stad en regio. Voor het vervoer van het bier gebruiken we paletten van onze buren De Backer. En een deel van de bieren worden gebrouwen met Poperingse hop. Sinds januari hebben we meer dan twintig nieuwe medewerkers aangeworven. Onze vacatures werden op Facebook door meer dan 55.000 mensen gelezen. Nu werken we met zowat 70 personeelsleden, en een vijftigtal supermoderne vrachtwagens. Onze site langs de Europalaan blijft bestaan. Van april tot september staan wij nog steeds in voor het duivenvervoer.”

Transport Wybo werd in 1970 opgericht door Leona Wybo, en groeide sindsdien steeds verder uit. Ronny Devos, de zoon van Leona, is de huidige zaakvoerder. “Met de bouw van het nieuwe magazijn van 10.000 m² en 8.000 palletplaatsen, waar exclusief goederen van wereldspeler AB Inbev zullen gestockeerd worden, is een nieuwe stap gezet in de verdere groei van onze KMO-organisatie”, besluit Ronny Devos.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier