Nieuwe, frisse krachten nemen Wielerclub Marke op sleeptouw

Bovenaan zien we links Sebastien Kint en rechts Daniel Faillie. Onderaan zien we Maarten Clochet, Luc Sockeel, Erwin Vandendriessche, Kurt Hoorens, Jean-Pierre Clochet, Bruno Anckaert en Willy Hoorens. (foto EDB)
Redactie KW

De wielerclub van Marke bestaat dit jaar 20 jaar. Na een lange zoektocht is het bestuur dan ook heel trots om de nieuwe kernleden voor te stellen. “We dromen van een nieuw kampioenschap”.

Door Els Deleu

“Jean-Pierre Clochet had twintig jaar geleden omkadering nodig voor acht wielrenners die reden onder Veranda’s Clochet. Dat waren enkel elites zonder contract en beloften. Zo is de wielerclub van Marke ontstaan”, vertelt Bruno Anckaert. De bestuursleden toen waren erevoorzitter Etienne Declercq, huidig voorzitter Jean-Pierre Clochet, penningmeester Daniel Faillie en Willy Hoorens. Etienne en Willy zijn ondertussen gestopt. De wielerploeg bleef bestaan tot in 2012.

Dorpelingenkoers

De club organiseerde jaarlijks regionale wielerwedstrijden voor elite zonder contract en beloften. Bruno Anckaert voegde zich in 2010 bij het bestuur als commissaris bij de wielerbond. “Ondertussen ben ik geen wielercommissaris meer maar stak ik als coördinator alle tijd en energie in de uitbouw van de club”, vertelt hij. In 2013 kwam ook Kurt Hoorens, de zoon van Willy bij het bestuur. Hij werd secretaris.

Vorig jaar organiseerde wielerclub Marke voor de eerste keer een dorpelingenkoers op de zondag van de septemberkermis. “We vinden dat je als vereniging je best moet doen om leven in je gemeente te krijgen. De dorpelingenkoers was meteen een schot in de roos. Ons aantal bestuursleden en was echter te klein om alle taken naar logistiek, veiligheid en coördinatie te vervullen en gestructureerd te werken. Dat werd een zoektocht van drie jaar. We zijn dan ook zeer trots om vier nieuwe bestuursleden te kunnen voorstellen.”

Op een bedankingsfeestje voor sponsors en medewerkers vorig weekend werden de vier nieuwe bestuursleden voorgesteld. De jongste is Maarten Clochet, de zoon van Jean-Pierre. “Voor ons is hij een belangrijke pion met een diploma marketing en communicatiewetenschappen.” Luc Sockeel stapt ook in het bestuur. Hij is een zeer gedreven kenner van de wielerwereld en heeft zelf nog gekoerst. Luc organiseert ook al jaren een wielerquiz, die voortaan onder de vlag van Wielerclub Marke wordt ondergebracht. “Erwin Vandendriessche is ook nieuw. Hij is sociaal geëngageerd en kent veel mensen.” Sebastien Kint is bereid om het logistiek gedeelte op de dag van de koers in handen te nemen. “Hij heeft handen aan zijn lijf en kan voor alle praktische problemen een oplossing bieden.”

Marke Koerst

Het is de bedoeling dat Wielerclub Marke in de toekomst nog meer activiteiten zal organiseren. “Daarnaast willen we verder professionaliseren en onze sponsors, die voor het draagvlak van onze organisatie zorgen, nog meer in de spotlights zetten”, aldus Maarten Clochet. “We hebben ook ambitie en dromen ervan om nog eens een kampioenschap te organiseren. Het Vlaams kampioenschap voor Nieuwelingen dateert ondertussen al van 2013.”

Alle activiteiten organiseert de club onder de noemer ‘Marke Koerst’. “Tijdens de septemberkermis is er de tweede dorpelingenkoers, de week voordien de koers voor eliten zonder contract en in november de wielerquiz.” De grootste uitdagingen voor de toekomst zijn die op gebied van veiligheid, logistiek en engagement. “Met de nieuwe ploeg zullen we hier hard aan werken”, klinkt het vertrouwensvol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier