Nieuwe fotozoektocht door Marke is meteen schot in de roos

De fotozoektocht werd georganiseerd door het bestuur van Gezinsbond Marke. We zien de trekkers van deze activiteit met Philippe Snauwaert, Nathalie Toye en Nele Boudry. Piet Blondeel ontbreekt op de foto © EDB
Redactie KW

De Markse afdeling van de Gezinsbond pakt voor de eerste keer uit met een fotozoektocht voor leden en niet-leden. Je kan tot eind mei deelnemen. Nu al blijkt het een succes, want na amper één weekend zijn al heel wat deelnemingsfomulieren de deur uit.

Door Els Deleu

“We doen de Prikkelpadwandeling door Marke, die later opgenomen werd in de Tweebekenwandelroute”, vertelt Nele Boudry. “Het is een wandeling van 6 km die door mooie stukjes Marke loopt. Zo komen we door ‘t Schrijverke, langs de kinderboerderij met een speelpleintje erbij, wandelen langs de Markebeke en naar het Olympiadeplein.” De route is deels uitgepijld maar bij de inschrijvingsformulieren staat het parcours nog eens duidelijk uitgelegd met een plan.

Vijf nepfoto’s

De fotozoektocht omvat 25 foto’s waaronder 20 foto’s die je kan vinden langs het parcours. “Er zijn dus vijf nepfoto’s van op andere plaatsen. Dat maakt het ook leuk voor de kinderen. Er zijn foto’s die makkelijk te vinden zijn, maar er zijn ook moeilijkere. Op die manier maakten we de fotozoektocht leuk voor alle leeftijden.”

De winnaar van de zoektocht krijgt een boekenbon van 25 euro en er zijn ook nog prijzen van enkele Markse handelaars. De prijsuitreiking zal gebeuren tijdens het Pinksterontbijt van Gezinsbond Marke op 9 juni.

Wie een bundeltje met het uitgestippeld parcours en de foto’s wenst, kan dit ophalen bij Philippe Snauwaert in de Kloosterstraat 34 in Marke. Daar kan je ook de ingevulde antwoordbladen weer inleveren. “Per persoon mag er een antwoordblad ingediend worden.” De fotozoektocht door Marke blijkt een succes te worden. “Na één weekend waren al vele formulieren de deur uit. Je kan de zoektocht trouwens doen wanneer het je best uitkomt.”

Wie het bundeltje graag digitaal krijgt, kan dit ook opvragen via gezinsbondmarke@hotmail.com. Zowel leden als niet-leden van de Gezinsbond kunnen deelnemen. Voor leden is het gratis en niet-leden betalen 3 euro.

Zeker een vervolg

De organisatoren zijn nu al van plan om volgende edities aan de fotozoektocht te breien: “We weten al waar we volgende wandelingen kunnen uitstippelen. Marke is groot en mooi genoeg om verschillende tochten uit te stippelen.” De activiteiten van Gezinsbond Marke zijn een succes. De rijvaardigheidscursus die georganiseerd wordt, is al volzet en ook voor het bloemschikken van dinsdag 23 april om 19.30 uur lopen de inschrijvingen binnen.

“In het najaar trekken we nog naar de Efteling. Het was al een tijdje geleden dat we nog een busuitstap organiseerden en dit pikken we opnieuw op!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier