Enkele weken geleden hebben Marc Baert, Fred Delrue en Alain Billiouw hun nieuwe fotografieclub ISO 8450 boven de doopvont gehouden. Met hun nieuwe club wil het drietal vooral de kunst van het fotograferen in de gemeente bevorderen en promoten. "We willen vooral fotograferen! Vandaar de benaming 'fotografieclub' in plaats van 'fotoclub'. Onze baseline is ook 'Waar het klikt'. Ons doel is om vrijetijdsfotografen technisch en esthetisch te vormen", vertelt coördinator Marc Baert.

"De naam van onze club verwijst met 'ISO' naar de lichtgevoeligheid van een digitaal fototoestel en met '8450' naar het postnummer van de gemeente Bredene. In ons logo vind je dan ook zowel de golven van de zee als de lamellen van een diafragma terug", legt Fred Delrue, verantwoordelijk voor de administratie, uit.

Activiteiten

"We zullen ons doel proberen te bereiken door het organiseren van verschillende activiteiten, die openstaan voor zowel leden als niet-leden", vult Marc Baert aan. "Ik denk hierbij aan foto-uitstappen, vormingsavonden, projecties, tentoonstellingen, wedstrijden, workshops, enzovoort. We willen ook streven naar kwaliteit en vernieuwing door kennisoverdracht. Kruisbestuivingen met andere verenigingen die actief zijn rond beeldende kunsten, moet wat ons betreft zeker kunnen."

Financieel verantwoordelijke Alain Billiouw zet alvast de deuren van ISO8450 wagenwijd open. "Iedereen is welkom, van de absolute beginner tot de gevorderde vrijetijdsfotograaf. We houden het lidmaatschapsbedrag daarom ook bewust laag. Voor 25 euro word je tot eind 2019 lid. Wie zich aansluit, is vrij om deel te nemen aan alle activiteiten, die hij of zij persoonlijk interessant vindt."

Breedbeeld

ISO 8450 zal ook toetreden tot Breedbeeld, de organisatie die al wie in Vlaanderen op vrijetijdsbasis met fotografie bezig is, ondersteunt en informeert. "Daardoor zullen de geregistreerde leden maar ook de occasionele medewerkers gedekt zijn door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand", weet Alain Billiouw.

Wil je meer weten over de nieuwe fotografieclub ISO8450, stuur dan een mailtje naar fotografieclub-iso8450@gmail.com. "Je krijgt dan meer informatie over onze komende activiteiten. Straks lanceren we ook een eigen website, waarop alle info terug te vinden zal zijn. Intussen kan je nu al op onze Facebookpagina ('Fotografieclub iso 8450) terecht", besluit Marc Baert.

(MM)