Nieuwe film en boek over Sint-Godelieve en de abdij Ten Putte in Gistel

Redactie KW

In abdij ten Putte is de nieuwe erfgoedfilm over Godelieve van Gistel voortaan dagelijks te zien. “De film vertelt het verhaal van een jong koppel dat met een opplooibare kano vaart tussen belangrijke ankerplaatsen in het leven van de heilige”, aldus bestuurslid Monique Dewitte.

“Met onze vorige film Credo de Kraai kregen we vanaf 2017 ruim 11.000 bezoekers over de vloer en werden verplicht om een nieuw informatief product aan te bieden. We zijn verheugd dat tal van verenigingen na de moeilijke coronaperiode al een afspraak maakten om de film te bekijken”, aldus bestuurslid Francine Debruyne.

“We konden rekenen op de firma’s VAWA Video Producties Roeselare en Woordwerk Vansevenant om tot een mooi eindresultaat te komen”, aldus secretaris van de Vrienden van het Godelievemuseum Luc Lootens.

Bethune-boek

Er is ook een nieuw boek beschikbaar, De familie Bethune en de stichting van het prioraat St.-Godelieve te Gistel, naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de geboorte van Jean-Baptiste Bethune, architect, onder meer van de abdij Ten Putte, en voortrekker van de neogotiek in België. De familie was tot 1949 eigenaar van de kloostergronden en heeft de zuster Benedictinessen altijd gesteund. Het was gedeputeerde Jean de Bethune die het boek kwam voorstellen in de abdijkerk. Naar aanleiding van de publicatie wordt in het museum uitgebreid aandacht besteed aan de herstichting van de abdij in 1891.

Het boek, gerealiseerd in samenwerking met de Brugse uitgeverij Bonte, is verkrijgbaar in het Godelievemuseum. De film wordt dagelijks (behalve op maandag in september) afgespeeld om 14.30, 15.30 en 16.15 uur en kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier