Nieuwe fietsenzaak Veloman gaat in Rumbeke van start achter gesloten deuren

Sam Verstraete in zijn nieuwe fietsenzaak Veloman. © (foto SB)
Redactie KW

De coronacrisis stuurde de plannen van Sam Verstraete om zijn nieuwe fietsenwinkel in de Rumbeeksesteenweg feestelijk te openen in de war. Hij werkt nu achter gesloten deuren.

“Ik had me de start uiteraard anders voorgesteld”, zegt Sam aan de telefoon. Het is spijtig maar het is niet anders. Ik was al sinds 2015 als fietshersteller in bijberoep en sinds begin 2019 in hoofdberoep bezig met de verkoop en het herstellen van alle mogelijke fietsen. Dat gebeurde thuis in de Windmolenstraat maar nu heb ik mijn winkel en werkplaats in hartje Rumbeke in de Rumbeeksesteenweg.”

Als jonge snaak was ik al gefascineerd door alles wat met fietsen te maken had. Via allerlei fietsopleidingen en praktijkervaring bij fietsherstellers heb ik het vak onder de knie gekregen.”

Naast het technische aspect is Sam ook geboeid door het fietsen zelf, niet alleen individueel maar ook in groep. “We hebben sinds halfweg 2016 een ‘Veloman team’ van een 20-tal fietsers én lopers”, klinkt het.

“Alle fietsen zijn voor herstel welkom”, vertelt Sam verder. “Van lekke band tot kleine herstellingen en groot onderhoud. Zelfs het ombouwen van je gewone vertrouwde fiets naar een elektrische is mogelijk. Een e-bike is immers niets anders dan een alledaagse fiets met hulpmotor en accu.”

Elektrische bakfietsen

“Voor de verkoop leg ik me voornamelijk toe op elektrische fietsen en voornamelijk elektrische bakfietsen, die vandaag de dag bij jonge gezinnen erg in trek zijn. De jongste tijd fungeren die ook meer en meer als vervanging van een tweede wagen“, aldus Veloman Sam.

“De elektrische fiets heeft een groot potentieel. Voor jong om op een alternatieve en sportieve manier op het werk te geraken en minder jong voor de recreatieve uitstappen. Met de elektrische fiets zijn grotere afstanden geen probleem. Een kilometertje meer of minder is nu geen obstakel meer. Ook veel 65-plussers hebben via de e-bike het fietsen opnieuw ontdekt en dat is goed voor de fysieke en mentale gezondheid.”

In deze coronatijden ben ik, na afspraak, bereikbaar voor dringende herstellingen. We komen zelfs ter plaatse om de te herstellen fiets op te halen en bij ons in de werkplaats te repareren. (AD)

Info: Veloman (Sam Verstraete), Rumbeeksesteenweg 429, Rumbeke, www.veloman.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier