Nieuwe feestzaal voor Sint-Bernardus

Pieter Verdonck, marketingverantwoordelijke bij brouwerij St.-Bernardus. (foto MD)
Redactie KW

Het gaat de brouwerij St.-Bernardus erg voor de wind. Vorig jaar werden wereldwijd niet minder dan 12,75 miljoen flesjes bier verkocht. Er konden ook tien nieuwe medewerkers aan de slag. En de bouw van een nieuwe feestzaal voor 300 man staat op stapel.

“Acht van die tien nieuwe mensen werden aangeworven in functie van het opengaan van onze ‘Bar Bernard’, om die te runnen. Verder werden er twee nieuwe mensen aangenomen voor de verkoop- en marketingafdeling. Zij zullen ondersteunend werken voor de verkopers en zullen de marketingstrategieën wereldwijd uitzetten”, aldus Pieter Verdonck van de afdeling Marketing. “Momenteel verkopen we onze bieren immers in niet minder dan 62 landen over de hele wereld. Onze grootste buitenlandse afnemers zijn de VS, Nederland en Frankrijk. Er werd tenslotte nog iemand bij aangeworven bij de logistieke afdeling, om bestellingen klaar te maken, vrachtwagenchauffeurs te onthalen, en het magazijn te beheren. Alles samen werken we nu met een 45-tal mensen.”

Afgelopen jaar was een zeer goed jaar voor brouwerij St.-Bernardus. “We konden een groei in verkoop noteren van 7%: we verkochten 42.500 hectoliter, wat te vergelijken valt met 12.750.000 flesjes van 33cl. Ons grote succes vorig jaar is niet echt te verklaren. Op lokaal vlak natuurlijk wel: in Watou bouwden we de rooftopbar annex degustatieruimte Bar Bernard. Maar dat heeft dus niets te maken me het succes van onze bieren wereldwijd”, aldus nog Pieter Verdonck.

Infrastructuur

Voor dit jaar zijn er nog nieuwe plannen qua infrastructuur. Pieter: “We zullen overnachtingsmogelijkheden voorzien, en binnen enkele maanden e-bikes verhuren. Dat moet onze bezoekers inspiratie geven om tripjes te maken naar bijvoorbeeld het dorp van Watou en de hele streek. Wij willen ons uitgeven als vakantiemakers voor binnen- en buitenland. Verder willen we ons profileren als evenementenorganisator in een compleet nieuwe infrastructuur. Daar zal plaats zijn voor minstens 300 mensen in zittende opstelling. Die nieuwe feestzaal in Watou kan gebruikt worden voor seminaries, bedrijfsfeesten, vergaderingen en dergelijke meer. Die zaal komt er nog in de loop van dit jaar. Reserveren voor bedrijfsbezoeken, Bar Bernard en later de feestzaal zal eenvoudig kunnen via onze nieuwe website met webshop www.sintbernardus.be.”

Speciale fles

Op zaterdag 2 februari, tussen 14 en 16 uur, komt Kamagurka signeren in de nieuwe brouwerijwinkel. Kamagurka schilderde, speciaal voor de Abt 12 Magnum 2018, het werk De Regenpijp. Wie zo’n fles koopt op zaterdagnamiddag 2 februari, krijgt de opportuniteit om zijn fles meteen een nóg exclusiever tintje te geven met een (hand)tekening van Kamagurka himself. Om het helemaal af te maken liet de brouwerij 20 speciale totebags (stoffen schoudertassen, red.) maken voor de eerste twintig kopers. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier