Nieuwe feestverlichting in binnenstad en deelgemeenten

Burgemeester Dirk De fauw en schepen Minou Esquenet. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse binnenstad en de centra van de deelgemeenten krijgen voor het eerst in 35 jaar nieuwe feestverlichting in de komende kerstperiode.

Schepen van Klimaat, Energie en Patrimoniumbeheer Minou Esquenet (CD&V) is bijzonder tevreden met de nieuwe verlichting. “De feestverlichting die tijdens de kerstperiode wordt opgehangen in de binnenstad was verouderd en voldeed niet meer aan de kwaliteit die Stad Brugge vooropstelt. Bovendien was de uniformiteit zoek, wat storend was”, zegt schepen Esquenet.

“Daarom vervangen we dit jaar de feestverlichting door nieuwe overspanningen over de Brugse winkelstraten met een stijlvol lichtgordijn van warm wit licht. Naast lichtgordijnen als overspanning komen er overigens ook ‘lichtbollen’ in de bomen en mooie sterren aan bepaalde gevels van winkels, als er geen overspanning mogelijk is.”

Verlichte kerstbomen

Het stadsbestuur breidt de feestverlichting, waarvoor zo’n 225 000 euro werd uitgetrokken, ook uit naar extra locaties. Vrijdagavond vond een demonstratiemoment plaats, maar de verlichting kan door het grote publiek bewonderd worden vanaf 27 november.

“Op de Markt maken we het extra gezellig met intieme verlichting en dertig verlichte kerstbomen. Aan de Stadsschouwburg, het Simon Stevinplein, het Muntplein, het Sint-Amandsplein en het Sint-Gillisplein komt dit jaar extra sfeervolle verlichting in de bomen”, zegt schepen Esquenet nog.

Sfeer en gezelligheid

“In het Zilverpand en het Jan Van Eyckplein voorzien we extra verlichting in de kerstbomen. En dan nog een primeur, geïnspireerd door onze goesting om veel te wandelen: Bruggelingen en bezoekers die een gezonde wandeling of fietstocht maken langs de Vesten zullen kunnen genieten van feestverlichting in de bomen.”

Ook op de drukke punten en winkelstraten van alle deelgemeenten komt er feestelijke verlichting. “Alle feestverlichting is led, zodat we op een duurzame manier kunnen genieten van de winterse sfeer”, geeft de schepen nog mee.

Ook burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is tevreden: “De kerstperiode is steevast de gezelligste periode van het jaar. Vorig jaar sloegen we met Wintergloed al een nieuwe weg in. Met de nieuwe feestverlichting en de extra locaties die we vandaag voorstellen, brengen we nog meer sfeer en gezelligheid in het centrum en in de deelgemeenten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier