Nieuwe evenementenhal in Izegem komt op locatie zaal ISO

© Frank Meurisse
Redactie KW

Er was lange tijd onduidelijkheid over, maar nu is de kogel toch door de kerk: de nieuwe evenementenhal die de stad in 2022 wil bouwen, komt op de plaats van zaal ISO. Eerder was al beslist dat die gesloopt zou worden, maar er waren verschillende locaties in de running voor de nieuwe evenementenhal.

Izegem nam de bouw van een nieuwe evenementenhal op in zijn beleidsplan, maar toen was nog niet duidelijk waar die zou komen. Wel stond vast dat de aftandse zaal ISO onder de sloophamer zou verdwijnen, maar de stad wilde wat de locatie van de nieuwe hal betreft alle opties openhouden. “Maar na een overlegronde met alle betrokken adviesraden kwam naar voor dat zij voorstander zijn om de nieuwe evenementenhal op de locatie van zaal ISO te bouwen”, zeggen schepenen Caroline Maertens en Lisbet Bogaert. “Daar kunnen we optimaal genieten van de synergie met het vlakbij gelegen Cultuurhuis De Leest.”

De stad trekt 2,25 miljoen euro uit voor de bouw van de hal. Het gros van de oppositiepartijen vreest echter dat dit budget overschreden zal worden. “Is dit bedrag wel haalbaar”, vraagt Groen zich luidop af.

Vlaams Belang vindt dan weer dat het bedrag niet overschreden mag worden. “Dat zou een verkeerde politiek zijn.” Nadia Staes (STiP) vraagt ook aandacht voor potentiële geluidsoverlast op de site van zaal ISO. Schepen Maertens zegt dat de 2,25 miljoen euro gebaseerd is om een raming van haar diensten, die daarvoor naar gelijkaardige projecten in andere steden keken.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier