Nieuwe én opgefriste wijkspeelpleintjes in Heule

Schepen Bert Herrewyn met zijn zoon Daan in het Heulepark © CHH
Redactie KW

Stad Kortrijk investeerde de afgelopen maanden stevig in de Heulse speelruimte. Enkele wijkspeelpleintjes zijn opgefrist, andere zijn volledig nieuw. Ook in het avontuurlijk speeldomein De Warande is geïnvesteerd.

“De afgelopen maanden investeerden we 224.000 euro in speelruimte voor Heule”, vertelt, schepen van kinderen en jongeren, Bert Herrewyn. “Het stijgend aantal kinderen in de grootste deelgemeente verdient voldoende en kwaliteitsvolle speelruimte.”

Nieuwe speelmogelijkheden

De speelinfrastructuur in ‘Heulepark’ is nieuw. Er is een fantasierijk speelplein uit duurzaam Robiniahout en nieuwe avontuurlijke speelelementen vervaardigd uit de oude boomstammen van het park. In het groengebied ‘Tinekesbos’ staat de natuurlijke beleving centraal met wandelpaden, nieuwe speeltoestellen, ravotplaatsen en velden voor sport en spel. In het najaar komen er nog speelconstructies en een centrale ontmoetingsplaats. In ‘De Warande’ is er een nieuwe speelheuvel, een vernieuwd waterspeeltoestel en de boomhut is gerenoveerd. ‘De Salamanderput’ is een nieuw stuk speelnatuur. Net over de grens Heule-Bissegem ligt ‘Stadsgroen Ghellinck’ met zijn waterpoel in een avontuurlijk kader. Het is een speelplein in het water.

Kinderen kregen inspraak

De kinderen van de wijk ‘Kromme Olm’ kozen via een inspraaktraject voor een nieuw speelplein ter vervanging voor de oude speeltoren. Voor de speelgelegenheid in de ‘Kaarsengietersstraat’, net op de grens van Kortrijk met Heule-Watermolen, kozen de kinderen voor vernieuwde speelinfrastructuur. Om hun wijkspeelplein volledig te maken kregen ze er een klim- en glijtoestel bovenop.

Wijkspeelplein ‘Emiel Hullebroecklaan’ is ravotzone tussen de Emiel Hullebroecklaan en de Heulebeek. Op 15 augustus start in deze zone de omgevingsaanleg van de Heulebeek met een avontuurlijke speelzone. In de wijk ‘Disgracht’ komt er, door de uitbreiding van de wijk, een nieuw speeldomein.

Fiets-fotozoektocht

Om alle speelgelegenheden te ontdekken is er een fiets fotozoektocht. Een tocht van 11 kilometer met start en aankomst in het Heulepark. Deelnemen kan tot en met 31 augustus. Op heule.be en in de dorpskrant is het wedstrijdformulier terug te vinden.

Meer info: heule.be – Facebookpagina ‘nieuws uit Heule’ – Via de webpagina van Routeyou zijn de kaart (en GPX-bestand voor GPS) te downloaden.

CHH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier