Nieuwe elektrische fietsen voor PZ Westkust

De nieuwe elektrische fietsen werden blij onthaald. V.l.n.r. directeur HRM - logistiek Natalie Boey, politiesecretaris Mieke Hoornaert, korpschef Nicholas Paelinck, directeur nabijheidszorg Johan Segaert, zaakvoerder O'Velo Jan Mortier en consulent dienst logistiek Patrick Vermeersch. © MVO
Redactie KW

Vandaag leverde de firma O’Velo uit Oostduinkerke 23 elektrische fietsen van het Belgische merk Granville aan Politiezone Westkust. De korpschef toonde zich bereid als testpersoon en gaf zijn zegen voor de ingebruikname.

De elektrische fietsen zullen worden gebruikt door de collega’s van de verschillende wijkdiensten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. “Onze wijkinspecteurs staan dicht bij hun mensen. Met deze elektrische fietsen worden ze nog zichtbaarder en nog makkelijker aanspreekbaar dan voorheen”, geeft korpschef Nicholas Paelinck mee.

“Bovendien trekken we hiermee ook de groene kaart. Met een elektrische fiets zijn ze sneller ter plaatse en dragen ze bovendien hun steentje bij aan duurzame mobiliteit. Wijkinspecteurs op de fiets worden door de bevolking als een meerwaarde gezien. Onze wijkinspecteurs moeten dan ook hun werk in optimale omstandigheden kunnen uitvoeren. Het is een logische beslissing dat de zone investeerde in nieuwe elektrische fietsen voor hen. Ze vervangen hun voorgaande niet-elektrische fietsen. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier