Nieuwe eigenaar voor De Waterlijn in Knokke-Heist

Op de foto chef Jose Caribas, Alesia Rahavets, Patrick Smythe en Marina. © DM
Redactie KW

Er waait een frisse wind door de Waterlijn in Heist. Alesia Rahavets en Patrick Smythe namen het toprestaurant over. Geen nieuwe stijl, wel een nieuwe eigenaar met de warme uitstraling en de allure van het verleden.

De Waterlijn verdiende zijn culinaire sporen onder Gerrit De Groote en Magda Pape. Vorige maand namen Alesia Rahavets (29) en Patrick Smythe het roer over. Een samensmelting van ervaring, een hedendaagse kijk op de keuken en kwaliteit. “Mijn ouders baatten op de Brugse Markt brasserie tearoom Meridian 3 uit”, vertelt Patrick Smythe (34). Samen met mijn vrouw Alesia werkte ik tien jaar in de zaak. Als geboren en getogen Heistenaar bleven we aan de kust wonen op een steenworp van de Waterlijn. Toen de Waterlijn te koop kwam, aarzelden we geen moment. Het restaurant is al jarenlang vermaard om zijn kwaliteitsvolle bereidingen terwijl wij toe waren aan een nieuwe uitdaging. Er was onmiddellijk een goede band met de vroegere eigenaars Gerrit en Magda. Laat ons stellen dat we in een ‘huis van vertrouwen’ terechtkwamen.”

Ongedwongen sfeer

“Aan het interieur en het concept gaan we niets veranderen: men kan lekker eten in een ongedwongen sfeer. De eerste drie weken van de maand serveren we onze gastronomische menu’s tegen 39 euro voor drie gangen, 52 of 59 euro voor vijf gangen. Het laatste weekend van de maand schuift men aan voor onze specialiteit: fruit de mer. Elke week schotelen we een nieuwe lunch voor tegen 22 euro.

Ook het personeel houden we aan boord. Jose Caribas is een uitstekende, fijne chef die hier al drie jaar met grote klasse zorgt voor wisselende menu’s en verse en kwaliteitsvolle producten verwerkt tot unieke smaaksensaties. Zelf kreeg ik mijn opleiding in Spermalie. Maar mijn ervaring reikt momenteel niet verder dan een brasseriekeuken. Vandaar dat ik opteer om Jose bij te staan in de keuken. Mijn vrouw doet de zaal samen met Marina. Zij was ook medewerkster onder Gerrit en Magda. Dat Marina een uitstekende band met onze klanten heeft, is belangrijk.

“Lekker genieten kan vanaf nu ook op ons terras waar klanten van een prachtig uitzicht genieten op het strand, de zee, de skyline van Zeebrugge en een prachtige zonsondergang. Er is plaats voor 40 personen. Voor wie zin heeft in een snelle hap serveren we in de zomer tussen 13 en 18 uur cocktails en tapas”, aldus Patrick Smythe die zijn gasten ook verwent met een luxe-ontbijt. “Mits reservatie kan men in de Waterlijn terecht voor een luxe-ontbijtbuffet tegen 20 euro per persoon met onder andere verse garnalen en vers fruitsap.”

(DM)

De Waterlijn, Zeedijk-Heist 173, 050 51 3 5 28,dewaterlijn.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier