Nieuwe eet- en drinkhoek op de Paulusfeesten getest én goedgekeurd

Ive Mostrey presenteert de Blonde Kuif, met een knipoog naar Cowboy Henk, terwijl Sandy Major een 'Mien Zeekapiting' in de hand heeft. © JRO
Redactie KW

Nieuw op de Oostendse Paulusfeesten is The Square, een gezellig plekje naast de Sint-Petrus-en-Pauluskerk waar je even kan ontsnappen aan de drukke feesten en iets lekker kan eten en drinken. Wij gingen The Square uittesten.

Wie helemaal vooraan het hoofdpodium staat en dringend naar het toilet moet, die moet tijdens deze Paulusfeesten wat verder stappen dan voorheen… Waar vorig jaar nog de toiletten stonden, vind je nu een gezellige eet- en drinkhoek dat de naam The Square meekreeg. Je kan er verschillende soorten pasta’s eten, de vrijwilligers van FMDO vzw maken in hun kraampje heel wat gerechten uit de wereldkeuken klaar en ook de Thaise keuken kan je hier proeven. De loempia’s zijn lekker, klinkt het bij enkele festivalgangers. Wij gingen de gloednieuwe Square uittesten!

Vegetarische spaghetti

Er is heel wat moeite gedaan om van The Square een gezellige plek te maken. Hoewel het op de openingsdag, toen wij langsgingen, nogal onguur weer was, zijn de organisatoren daar wat ons betreft in geslaagd. Je kan je maaltijd of drankje aan een van de bankjes buiten nuttigen of in de tent waar ze de pasta’s serveren. Ook als het echt zwaar regent zit je hier droog.

Gillian besluit voor de vegetarische spaghetti te gaan. Voor zeven jetons – 9,80 euro dus – krijg je een redelijke portie, geservereerd in een bordje dat bovendien bioafbreekbaar is. Mooi meegenomen! De spaghetti is snel klaar en je krijgt er kaas en Tabasco bij. Kleine opmerking: laurier hoort dan wel thuis in een spaghettisaus, maar hier overheerste de lauriersmaak toch een klein beetje. Al bij al viel het goed mee, al kan het natuurlijk nooit tippen aan de veggiespaghetti die je thuis eet.

De ‘Blonde Kuif’ is een lekker blond biertje voor wie fan is van een hoppig karakter

We testten ook nog de Thaise wok met tofu uit. Hier moesten we even wachten eer het klaar was. Niet erg, want ondertussen kan je genieten van de muziek of gewoon mensen spotten vanop het terras. De portie is iets kleiner dan de spaghetti, maar best lekker. Maar wie echt honger heeft, zal die met deze portie niet stillen.

The Square is een nieuwe gezellige plek naast de kerk waar je even kan verpozen met een hapje en een drankje.
The Square is een nieuwe gezellige plek naast de kerk waar je even kan verpozen met een hapje en een drankje.© JRO

Jeffrey laat zijn oog vallen op de spaghetti met kaas en ham. Best lekker voor festivalkost. De pasta was voldoende gaar en er was voldoende ham aanwezig. Alleen was de chef wat zuinig met de kaas. Zeven bonnetjes is wel vrij veel voor de portie die je voorgeschoteld krijgt. “Maar de sfeer zit goed. Eten met muziek op de achtergrond en nu en dan wat straattheater dat langs loopt is altijd leuk”, vindt Jeffrey.

‘t Koelschip

Op de Square vind je ook de stand van de Oostendse stadsbrouwerij ‘t Koelschip die er twee nieuwe biertjes presenteert. Het nieuwe bier Mien Zeekapiting wordt er uitgetest en is een eerbetoon aan Lucy Loes. Ook het Cowboy Henk-bier Blonde Kuif, dat in het najaar in de drankhandels verkrijgbaar zal zijn, kan je hier proeven. We laten ons oog vallen op de Blonde Kuif en betalen er drie jetons voor. Je betaalt ook twee jetons als waarborg voor je glas, maar die krijg je terug als je je glas weer terugbrengt. Blonde Kuif is een lekker blond biertje, perfect voor wie fan is van een hoppig karakter.

Conclusie? The Square is een mooie aanvulling op het aanbod van de Paulusfeesten. Voor ons mag het er volgend jaar zeker weer staan!

(GLO/JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier