Nieuwe duurzame kerstverlichting schittert tijdens eindejaar in Roeselare: “Beleving staat dit jaar centraal”

(gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Meer dan een half miljoen lichtjes kleuren het eindejaar in de Rodenbachstad. De kerstverlichting werd helemaal vernieuwd en steekt nu in een extra duurzaam jasje. “Shoppingbeleving en duurzaamheid staan centraal”, vertelt Sofie Verstraete over het nieuwe concept. “We zorgen er de komende jaren ook voor dat de kerstverlichting altijd uniek is.”

Sinds zondag 28 november kun je de nieuwe kerstverlichting bewonderen in het centrum van de stad én in de deelgemeenten. Roeselare zet de komende weken zoveel als mogelijk in op sfeer een shoppingbeleving. De volledig vernieuwde kerstverlichting is daarbij de kers op de taart.

In totaal schitteren meer dan een half miljoen lichtjes in de Rodenbachstad: van de leilinden in de centrumstraten, de prachtige kerstboom op de Grote Markt, de 3D-ornamenten op onder andere De Munt, de indrukwekkende overspanningen in het centrum en de deelgemeenten tot de feeëriek uitgelichte gebouwen en zoveel meer.

Het nieuwe concept zal de komende drie jaar tijdens het eindejaar voor een magische stad zorgen. “Shoppingbeleving en duurzaamheid staan centraal. Om de charmante sfeer te onderstrepen, gezelligheid te creëren en het sprankelende van de feestdagen in de verf te zetten kozen we voor warme pinkelverlichting”, vertelt Sofie Verstraete van Verstraete NV. Zij zorgen voor de nieuwe kerstverlichting.

Duurzaamheid boven

Bovenop de ledverlichting is ook de 3D-decoratie, zoals de cadeaus en de grote overspanningen, gemaakt uit bio-print. “Dat is een ecologisch materiaal dat gebaseerd is op rietsuikerkorrels, die de 3D-printer voeden. Alle kleuren zijn mogelijk. De zeer mooie dagwaarde, wanneer de kerstverlichting overdag niet aanligt, is ongetwijfeld een pluspunt. Zo behoudt het treintje op De Munt tijdens de dag de gouden tint”, klinkt het.

Happy kids

Het concept besteedt veel aandacht aan het alsmaar belangrijker geworden aspect van kindvriendelijkheid tijdens het shoppen. “Als de kindjes blij zijn, dan zijn de ouders ook blij, wat de winkels en horeca ten goede komt.”

(gf)
(gf)

Het concept is fotografisch ook aantrekkelijk, het is altijd interessant als de stad op verschillende manieren en uitgebreid in de aandacht komt. “Veel 3D-decoratie is interactief. Ik denk aan de fotogenieke cadeaus waar men door kan wandelen.”

Daarnaast staan er verspreid over de stad ook weer heel wat kerstbomen die voor extra sfeer moeten zorgen. Daarnaast komt de candy cane of suikerstok, die zo typisch is voor Kerstmis, ook centraal te staan in de stad. De suikerstok zal op verschillende plaatsen opduiken en de bewegwijzering zal ook daaraan aangepast worden. Alles om zoveel mogelijk sfeer te brengen tijdens de donkere eindejaarsdagen.

De verlichting zal in Roeselare en de deelgemeenten elk jaar een beetje veranderen. “De 3D-decoratie zal bijvoorbeeld van locatie wisselen. We zullen ook variëren in de manier van ophangen. We werken met twee soorten overspanningen, die bij elkaar passen en in diverse combinaties mogelijk zijn. Zo wordt het telkens een beetje herontdekken.”

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.