Nieuwe doorsteek naar Vlaspark geopend

De nieuwe doorsteek werd plechtig geopend.© BRU
De nieuwe doorsteek werd plechtig geopend.© BRU
Redactie KW

Sinds vrijdagnamiddag 28 mei heeft het Vlaspark er een nieuwe ingang bij. Het was kinderschepen van Toerisme Thomas Defeau die samen met burgemeester Francis Benoit en schepen van Openbare Ruimte en Vergroening Ann Messelier de nieuwe doorsteek naar het Vlaspark plechtig mocht inhuldigen. Ook Dorian Verbrugghe van de technische dienst en Niko Maertens van de Kuurnse hondenschool waren aanwezig.

De nieuwe toegangsweg is gelegen in de Luitenant Generaal Gerardstraat, tussen het recyclagepark en de Kuurnse hondenschool. “In samenwerking met de hondenschool hebben we een nieuwe, mooie doorsteek gerealiseerd die voor een rechtstreekse toegang zorgt tot het Vlaspark”, vertelt burgemeester Francis Benoit.

“Hierdoor hoeven bezoekers niet langer de parking Damier te dwarsen. Corona heeft onze gemeente op de wandelkaart gezet. Mensen genoten van groen dichtbij. Bovendien biedt het ook voor de campers op parking Damier een meerwaarde. Deze twee camperplekken zijn trouwens een groot succes en zijn quasi permanent bezet.”

‘Groene vingers’

Ook Ann Messelier, schepen van Openbare Ruimte en Vergroening, is heel tevreden met deze nieuwe toegang. “Dergelijke groene doorsteken naar onze parken zijn een belangrijke troef in onze sterk verstedelijkte gemeente. Deze groene vingers doorheen Kuurne werpen een mooie blik op onze verborgen parels. Masterplan Kuurne 2035 heeft deze ambitie ook nog op andere plaatsen.”

Zo wordt de kant van de fitness, ter hoogte van het jaagpad, aangepast naar voetgangers en fietsers toe. “Via kleine ingrepen wensen we deze gescheiden te houden”, gaat Francis Benoit verder. “Samen met de Vlaamse waterweg hebben we bij de toekomstige verbreding van de Leie ook oog voor een fietsvriendelijke omgeving.”

Ook de omheining van de groenzone ter hoogte van parking Vlaskouter werd deze week verwijderd. De gemeente verwierf in september vorig jaar deze terreinen van het gemeenschapsonderwijs GO. Twee gloednieuwe picknickbanken moeten alvast voor een bijkomende groene hotspot zorgen nabij het centrum van Kuurne. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.