Nieuwe dirigent voor Het Brugs Mannenkoor

Redactie KW

Het bestuur van ‘Het Brugs Mannenkoor’ sprak onlangs zijn grote dank uit aan Arnold Flamant, die na bijna 20 jaar dirigentschap de muzikale leiding heeft overgedragen aan Heidi de Caluwe.

“Arnold was al sinds 1996 dirigent van ons mannenkoor”, zegt Jean-Pierre Van Loocke, griffier van het koor dat een afdeling is van de Koninklijke Kamer van Retorika vzw ‘De Gezellen van de H. Michiel’. “Hij bracht samen met de bijna dertig zangers van het koor heel wat gesmaakte optredens en concerten in binnen- en buitenland. Maar hij gaf ons vorig jaar te kennen dat we naar een vervanger moesten uitkijken.”

Korte zoektocht

“Na een relatief korte zoektocht vonden we Heidi de Caluwe geïnteresseerd om een mannenkoor te dirigeren. Na een paar contacten was het bestuur overtuigd dat zij de aangewezen persoon was om als eerste vrouwelijke dirigente Het Brugs Mannenkoor te leiden. Ondertussen werkten we de eerste repetities onder haar leiding af en is er een positief gevoel. Het klikt van beide zijden. De zangers zijn duidelijk klaar voor deze nieuwe uitdaging. Alle mannen die trouwens willen meewerken aan deze nieuwe uitdaging zijn van uiteraard welkom bij het mannenkoor.”

(TB – foto TB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad