Nieuwe directeur voor vzw Havenzate

De nieuwe directeur Liesbet Hatse met directeur ad interim Pierre-Paul Bloeyaert. (foto MVO)©Myriam Van den Putte
De nieuwe directeur Liesbet Hatse met directeur ad interim Pierre-Paul Bloeyaert. (foto MVO)©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Sinds 1 maart heeft vzw Havenzate, het centrum voor opvang en begeleiding van volwassenen met een beperking, een nieuwe algemeen directeur. Met een masteropleiding klinische psychologie en een diploma van verpleegkundige komt Liesbet Hatse (40) alvast niet onbeslagen op het ijs.

“Mijn ouders hadden allebei een functie in de zorgsector en mijn interesse groeide in dezelfde richting”, zegt Liesbet Hatse. “ Mijn ervaring heb ik opgebouwd binnen de geestelijke gezondheidszorg in een psychiatrisch ziekenhuis , als therapeutisch coördinator, en de laatste jaren als stafmedewerker. In die functie heb ik een accreditatietraject begeleid, met het continu verbeteren en borgen van de zorgkwaliteit als doel. Kwaliteit vraagt om een intelligent systeem, waarin mensen iedere dag de juiste dingen kunnen doen. Het is de optelsom van individuele acties en interacties van medewerkers.”

Vlotte overgang

De vacature voor deze functie leek me een opportuniteit en een mooie doorgroeimogelijkheid , met de ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan”, aldus Liesbet. “De gesprekken gaven me een goed gevoel en ik kreeg heel veel zin om de uitdaging aan te gaan. Samen met Pierre-Paul Bloeyaert, directeur ad interim, willen we de overgang zo vlot mogelijk laten lopen. Pierre-Paul, die hier 35 jaar directeur is geweest, heeft de continuïteit in Havenzate gegarandeerd in de tussenperiode na de beëindiging van de overeenkomst met de vorige directeur.”

“Ik kom van een grote organisatie naar een eerder kleinschalige voorziening, waar de huiselijke sfeer heel belangrijk is. Een optimale samenwerking en vertrouwen zijn essentieel. Die kleinschaligheid betekent ook dat je van alle markten thuis moet zijn. Je moet korter op de bal spelen op het vlak van communicatie, je moet zorgen voor een harmonieuze samenwerking en je moet efficiënt kunnen schakelen.”

Ingrijpende periode

Pierre-Paul Bloeyaert vult aan: “Het afgelopen jaar was door de coronapandemie een ingrijpende periode, niet het minst voor onze cliënten. Preventieve maatregelen invoeren, een werking organiseren in bubbels, dagelijks overleg, medewerkers trainen, onze cliënten informeren en sensibiliseren, anticiperen op een mogelijke uitbraak… Het waren en zijn dagelijkse uitdagingen. We zijn onze medewerkers erg dankbaar voor de inzet, de flexibiliteit en het engagement in deze moeilijke arbeidsomstandigheden. Samen zijn we erin geslaagd om het coronavirus buiten te houden . Voor onze cliënten en hun familie is dit een grote aanpassing geweest, waarbij ze werden geconfronteerd met veel beperkingen.”

Intussen hebben al onze cliënten en personeel de eerste coronaprik gekregen en volgende week volgt de tweede ”, geeft Liesbet nog mee. “Dan bekijken we welke maatregelen we kunnen versoepelen.” Liesbet is geboren en getogen in Oostduinkerke en woont er nog altijd, met haar man en zonen Simon (14) en Viktor (12). Lezen, in de tuin werken of de loopschoenen aantrekken zijn voor haar de ideale ontspanning. Ze kijkt ook uit om opnieuw te kunnen reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier