Nieuwe directeur voor MFC Bemok

Bram Vanhoutte wil zich de werking van Bemok zo snel mogelijk eigen maken. (foto EDB) © Els Deleu
Redactie KW

Bram Vanhoutte (37) uit Vichte is de nieuwe directeur van MFC Bemok. Hij werkte de voorbije 14 jaar al in de sector van de jeugdhulp.

Bram woont samen met zijn partner Kim en hun kinderen Jef en Fons in Vichte. Hij probeert regelmatig te gaan sporten, geniet graag van het leven en pikt graag iets van cultuur mee. “Met twee jonge kinderen in huis en een job die beschikbaarheid vereist, is dat echter niet zo evident.”

Thuiskomen

Bram werkte voordien in Cruushove in Brugge en in MFC Heynsdaele in Ronse. Hij evolueerde van opvoeder tot hoofdopvoeder, groeide door tot orthopedagogisch coördinator en zag nu de kans om door te groeien naar een directiefunctie. “Bemok sprak me echt aan. Het is ook opnieuw thuiskomen in onze provincie en ook Kortrijk heeft me altijd aangesproken. Ik studeerde er aan de Katho. Ik ben heel tevreden met de kans die ik hier in Bemok krijg.”

Bram vindt het belangrijk om iedereen die bij Bemok werkt te leren kennen. “Ik wil me de werking ook eigen maken.” Bram is iemand die van nature op zoek gaat naar wat er kan geoptimaliseerd worden en waar de kwaliteit kan verhogen.

Uitdagingen

Sascha Vanschoubroeck uit Heule blijft direct directeur van de school bij Bemok, en Bram werd directeur van het Multifunctioneel Centrum (MFC).

“Naast een nieuwbouw die er aan komt is er hier altijd veel uitdaging. Er verandert veel in de sector. Het is uitdagend om met een klein budget aan de noden van de kinderen te kunnen voldoen. Ik wil dat Bemok uitgroeit tot een bloeiende voorziening, gekend voor goede hulpverlening aan de kinderen.

Bram heeft niet de ambitie om plots een ommekeer te doen in de werking. “Het MFC heeft een volle bezetting van 73 kinderen. Er is een goede werking.”

(EDB – foto EDB)