Nieuwe dartsclub De Plaetselijke Piekers in Ruiselede start in memorabel coronajaar

(foto WV)
Redactie KW

Dartsclub De Plaetselijke Piekers werd boven de doopvont gehouden in het lokaal café De Plaetse op de markt van Ruiselede. Het café wordt uitgebaat door Axel Leyman en Gisèle Degraeve uit Wingene. Vandaar de letterlijke verwijzing in de naam van de nieuwe club.

De vaststelling dat het verenigingsleven wat kwakkelt, is een alom bekend gegeven. en dat niet alleen door de coronaproblemen. Vandaar dat het des te specialer is dat een nieuwe club wordt opgericht. Steven De Keyser wordt de voorzitter. Hij wordt in het bestuur bijgestaan door Mike De Craemer, uitbater Axel Leyman en Koen Defauw.

Steven De Keyser was in zijn tienerjaren in Landegem reeds begeesterd door vogelpiek, maar die passie deemsterde weg met het verstrijken der jaren. Tot de revival zich de afgelopen maanden aandiende.

“Bij mijn cafébezoek in de Plaetse zag ik tegen de muur het dartsbord hangen en meer dan eens was de waard bezig met het spelletje. Hij nodigde me uit om mee te doen. We praatten wat over onze gedeelde ervaring met darts.”

“We waren het er rap over eens dat nog veel mensen belangstelling koesteren voor darts. En toen werd het idee geopperd om in het café een club op te richten. Om zo mensen samen te brengen en hen amusement aan te bieden.”

Meteen 24 leden

“Ik ging meteen over tot actie en maakte een document op dat ik in het café legde zodat potentiële gegadigden er hun naam en telefoon op konden noteren. De lijst stond in een mum van tijd vol met 24 namen, 18 mannen en 6 dames. Door de gelimiteerde ruimte en coronabewust, beschouwden we dit meteen als onze maximum capaciteit.”

“We spelen tien avonden, telkens op de derde zaterdag van de maand vanaf 19 uur. Een competitie loopt van september tot juni en dan wordt een eindklassement opgemaakt en kennen we onze titelhouder, de kampioen.”

“We hopen op die manier een duurzame vriendenkring uit te bouwen”

“Het blijft in dit debuutjaar een interne competitie tussen liefhebbers. Onze leden zijn geen toppers, wel fanaten die darts graag doen en hopen vordering te maken. We willen in onze club ook geen ‘supertalenten’. De ‘profs’ die elders al hun strepen verdienden gaan we effectief vermijden.”

“Zoals het op lokaal niveau vereist is, heb ik de aanvraag officieël gedaan via de sportdienst. Het schepencollege gaf de toelating voor de bijeenkomsten van onze dartsclub in een niet-gemeentelijk lokaal.”

“Het fiat van de overheid is uiteraard nodig in functie van de geldende coronaregels, zoals de minimale afstand houden, gebruik van ontsmetting en mondmaskers. Elke speler moet zijn eigen materiaal meebrengen, de darts, de pijltjes dus.”

Affiches tegen het raam

“We startten door corona onder een belabberd gesternte, maar dat tempert ons enthousiasme geenszins. We beseffen dat op zo’n dartsavond de maximale capaciteit van café De Plaetse gauw bereikt is. Dat gaan we dan ook openlijk en objectief communiceren met affiches tegen het raam.”

“Blijft het naar wens lopen, dan overwegen we om later eventueel een soort overstapje of extra avond tegen een club uit de regio te organiseren. Maar dat is nu nog toekomstmuziek. Momenteel zijn we vooral heel verheugd dat de sfeer zo goed is. We hopen op die manier een duurzame vriendenkring uit te bouwen”, aldus Steven De Keyser. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier