Nieuwe damesfietsclub de Steeletto’s uit Vlamertinge rijdt iedere zaterdagnamiddag

De fietsende dames verzamelen iedere zaterdag om 14 uur aan De Gouden Brander. (Foto MD)
Redactie KW

Sinds februari is onze streek een damesfietsclub rijker. Uit de fietsclub Het Stalen Paard is er een vrouwelijk tegenhanger ontstaan, de Steeletto’s.

De nieuwe fietsclub bestaat sinds februari. “Tijdens de jaarlijkse barbecue in augustus vorig jaar van de fietsclub Het Stalen Paard waren er verschillende vrouwen waarvan hun mannen rijden die ook zin hadden om samen te fietsen”, vertelt Karen Lagae. “Vandaar is het idee gegroeid om met een vrouwenploeg te starten. Sedert februari zijn we dan gestart met een aantal instapritten. Eerst reden we 30 km, daarna 40 km en opbouwend naar 50 km.”

“We rijden niet als gekken”

De dames rijden iedere zaterdag van 14 uur tot ongeveer 16.30 uur. “We starten telkens aan De Gouden Brander op de Brandhoek. Voor de meesten was de zaterdagnamiddag een ideaal tijdstip om te fietsen. In plaats van het huishouden te doen, wordt er nu gekoerst. Momenteel rijden we ongeveer 55 km per rit aan een tempo van 22 à 23 km per uur. Voor ons is niet alleen het sportieve belangrijk, maar ook de ontspanning en het plezier. We rijden niet als gekken en kunnen gerust nog een praatje slaan. We zorgen ervoor dat niemand achterop geraakt en komen altijd samen toe. Alleen de laatste kilometers wordt meestal een sprint ingezet.”

Iedereen die een beetje sportief is, is welkom bij de Steeletto’s. Inschrijven kan via filip.denys@skynet.be en een aansluiting kost 55 euro.

(KB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws West van 6 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier