Nieuwe coronamaatregelen in Menen gelden tot en met 15 januari

Burgemeester Eddy Lust.©wilfried Ossieur WO
Burgemeester Eddy Lust.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Het college van Burgemeester en Schepenen heeft beslist om de maatregelen voor Groot-Menen bij te sturen en af te stemmen op de beslissingen genomen door het nationaal overlegcomité.

Burgemeester Eddy Lust: “De besmettingscijfers in Menen zijn dankzij de extra lokale maatregelen én de naleving ervan door de meeste van onze inwoners gevoelig gedaald. Daarom hebben we vandaag in het schepencollege alles op een rij gezet en in functie van het Overlegcomité onze lokale richtlijnen bijgeschaafd. Ik vraag iedereen uitdrukkelijk om alles strikt te blijven naleven, want onze politiediensten zullen de nodige controles uitvoeren. Voorzichtigheid blijft geboden. Samen gaan we ons hierdoor slaan.”

Alles op een rij

1. Alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem blijven tot en met 15 januari 2021 verboden.

2. Alle georganiseerde groepsactiviteiten en reguliere werkingen van verenigingen (jeugd, sport, cultuur…) in Menen, Lauwe en Rekkem voor +12-jarigen zijn verboden. Belangrijk aan te merken dat voor -12-jarigen alle reguliere activiteiten/werkingen vanaf 3 december coronaveilig worden heropgestart.

3. Er geldt mondmaskerplicht in de volledige Rijselstraat in Menen en op drukke plaatsen (scholen, winkelcentra…) voor iedereen vanaf 12 jaar. Je moet in heel West-Vlaanderen ook steeds een mondmasker op zak hebben.

4. Alle winkels kunnen hun reguliere openingsuren hanteren. Nachtwinkels moeten dicht om 22 uur. Na 20 uur geldt een verbod op verkoop van alcohol.

5. De bibliotheek is open, maar enkel uitleen (niet lezen ter plaatse). Meer info op menen.bibliotheek.be

6. Het zwembad gaat terug open vanaf zaterdag 5 december in tijdssloten. Meer info op www.menen.be/zwembad

7. Deze maatregelen gelden tot en met 15 januari 2021.

De politiediensten blijven strikt controleren op de naleving van ALLE coronamaatregelen, want naast de bovenvermelde blijven ook de bovenlokale coronarichtlijnen gelden: zie www.info-coronavirus.be/nl/ Meer info over de coronamaatregelen in Menen op 056 529 415.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier