Nieuwe coronamaatregelen in Bredene

Er kan niet langer gezwommen worden in Ter Polder
Redactie KW

De gemeentelijke veiligheidscel heeft nieuwe coronamaatregelen genomen op basis van wat deze week federaal is beslist. Het gemeentebestuur roept alle inwoners met aandrang op om de regels goed te volgen. Alle maatregelen zijn tot 13 december van kracht.

Milieu- en recyclagepark blijft open

Het milieu- en recyclagepark blijft open maar er wordt opnieuw overgeschakeld naar een systeem waarbij maximaal 7 voertuigen tegelijk op het park worden toegelaten. Wie naar het park komt, kan dat met maximum twee personen: de bestuurder en een passagier. Er is geen toegang tot de gebouwen en het toilet. De parkwachters zullen ook geen hulp bieden bij het lossen maar enkel informatie geven. Er wordt gevraagd om niet met meer dan een persoon aan een container te staan. Betalende fracties kunnen enkel digitaal afgerekend worden.

Buitenschoolse kinderopvang biedt noodopvang

De herfstvakantie wordt verlengd tot en met vrijdag 13 november. Het gemeentebestuur besliste al om op 9 en 10 november de openingsuren van de BKO uit te breiden om noodopvang te kunnen voorzien. Dezelfde regeling wordt nu gehanteerd op 12 en 13 november. Ouders kunnen tijdens deze dagen enkel beroep doen op de BKO als ze ook voldoen aan de voorwaarden van de noodopvang. De toewijzing van het beperkt aantal plaatsen zal gebeuren op dinsdag 3 november. Wie vragen heeft over de noodopvang kan terecht bij Kim D’Hooghe (kim.dhooghe@bredene.be).

MEC Staf Versluys is gesloten

Het MEC Staf Versluys stopt alle activiteiten. Activiteiten en voorstellingen die de komende weken gepland waren, worden geannuleerd (en dit tot begin 2021). Het infoloket (dienst toerisme) in het MEC Staf Versluys blijft wel geopend.

Gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck en Kunstacademie stoppen werking

Alle indooractiviteiten in het Gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck worden stopgezet. Ook de werking van de Kunstacademie en Kinderkunstacademie gaat niet langer door.

Jeugddienst blijft open op afspraak

De jeugddienst blijft open. Jongeren zijn er welkom, maar wel op afspraak. Tijdens de herfstvakantie is de dienst zelfs elke weekdag tot 20 uur open. Tijdens het herfsreces stond een aantal activiteiten op het programma maar die vallen nu grotendeels in het water. Enkel de interactieve Herfstzoektocht in domein Grasduinen kan doorgaan. Het Fortnite-spel (outdoor-activiteit voor min 12-jarigen) wordt door de slechte weersvoorspellingen verplaatst en vindt plaats op donderdag 5 november. Via een besloten Facebookgroep, waar kinderen en jongeren lid van kunnen worden, zullen tijdens de herfstvakantie online activiteiten wordt georganiseerd. Het Jeugdjournaal, wekelijks op vrijdag, blijft ook doorgaan.

Bibliotheek De Leestuin

De bibliotheek blijft geopend om boeken en allerhande te ontlenen. Ook de leeszaal blijft geopend en de internetpc’s kunnen nog altijd geraadpleegd worden. Alle andere indooractiviteiten worden geannuleerd. In de bib worden maximaal 10 personen tegelijk toegelaten.

Sportcentrum Ter Polder

Het sportcentrum kan enkel nog gebruikt worden door scholen voor leerlingen van minder dan 13 jaar. De voetbalterreinen blijven geopend maar er zullen tijdens de herfstvakantie intensieve controles worden uitgevoerd op samenscholingen. Sporten op de buitenterreinen kan voor wie jonger is dan 13 jaar, weliswaar onder begeleiding van een vereniging.

De volgende sportactiviteiten kunnen niet doorgaan: het BK Strandrace op zondag 20 december en de Strandrace op zondag 3 januari. De Ethias Cross in Bredene eind december kan wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Zwembad Ter Polder

Het zwembad is gesloten. Er kan dus niet langer gezwommen worden in Ter Polder. Ook scholen kunnen tot nader order geen gebruik maken van het zwembad.

Huis-aan-huis-verkoop en optochten verboden

Alle activiteiten (optochten) rond Halloween, Sinterklaas, enz… op het openbaar domein en binnen winkels of georganiseerd door verenigingen kunnen niet doorgaan. Ook huis-aan-huis-verkopen zijn verboden. (MM)

Hebt u vragen over de genomen maatregelen? Contacteer dan noodplanningsambtenaar Philippe Peeters op het nummer 0498/88 50 23 of philippe.peeters@bredene.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier