Nieuwe combi’s politie Polder uitgerust met snelheidsbegrenzers

Deze winter werden de nieuwe combi's voorgesteld. © JH
Redactie KW

De nieuwe combi’s die politiezone Polder (Diksmuide, Kortemark, Houthulst en Koekelare) afgelopen winter in gebruik nam, zijn uitgerust met een snelheidsbegrenzer. Dat moet ongelukken helpen voorkomen.

Vorig jaar raakten twee voertuigen van de politiezone volledig beschadigd na twee ongevallen. Het eerste ongeval in Esen gebeurde toen de politiecombi slipte bij een achtervolging op een nat wegdek. Op de Staatsbaan in Kortemark ging een combi dan weer van de weg op weg naar een dringende oproep toen een andere wagen plots de baan kwam opgereden.

Opleiding prioritair rijden

“Beide ongevallen waren een wake-upcall”, zegt korpschef Johen Geeraert. “Samen met de intern preventieadviseur werd beslist om maatregelen te nemen. Die snelheidsbegrenzer is er een van, maar een extra vorming is nog veel belangrijker. Het gaat om een extra opleiding prioritair rijden. De juiste conclusie was immers dat bij beide ongevallen snelheid een rol speelde, wie ook in fout was.”

“We willen dit dan in de toekomst ook voorkomen. Het betekent niet dat de combi’s niet meer kunnen deelnemen aan een achtervolging indien dat nodig zou zijn. Er blijft voldoende reserve over. Maar het stemt gelijk tot nadenken of elke achtervolging wel nodig is met het systeem van de slimme camera’s met nummerplaatherkenning. Bij bijvoorbeeld onverzekerde wagens is dat niet altijd noodzakelijk.” Hoe snel de combi’s wel nog kunnen rijden, geeft de politie niet mee. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten